Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6270
%-0.01
Altın 2.919,060
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sait İzmir siyasetini güreşe benzetti gönderme yaptı!

Sait İzmir siyasetini güreşe benzetti gönderme yaptı!

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait: “İzmir’de birileri sahada güreşirken, diğerleri çığırtkanlık yapıyor, halkımız da bunları görüyor”

  • Ege Postası
  • 19.10.2013 - 09:41
İZMİR - Üniversite yıllarında Güreş sporu ile ilgilenen ve karakucakta 90 Kg’da Çukurova üniversitesi şampiyonu olan AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, Güreş bizim Ata sporumuz, üniversite yıllarında minderde iyi bir pehlivandık, şimdi siyaset arenasında ter atıyoruz, Allaha şükürler olsun bugüne kadar kimse sırtımızı yere getiremedi, dedi.

Pehlivanlar, yiğit insanlardır diyen Sait, yense de yenilse de rakibiyle kucaklaşır ve dostluğunu gösterir, amaçları asla kavga değil iki yiğidin ahlaklı mücadelesidir, dedi. Sait, Başbakanımızı örnek alıyoruz, biz pehlivanlık yaptık ama o başpehlivan, üstelik dünya lideri cihanşümul şampiyon, dedi.

AK Parti İzmir milletvekili ve Dışişleri komisyon üyesi Rifat Sait, 'güreş meydanlarında Başpehlivanlık güreşleri yapılır, burada pehlivanlar ve çığırtkanlar vardır' diyerek şöyle bir benzetme yaptı; "İzmir’deki siyaseti güreşe benzetiyorum, bir yanda dik duran, eğilmeyen, yıkılmayan pehlivan siyasetçiler var, diğer yanda er meydanına dahi çıkamayan ama sürekli bağıran, çağıran, eleştiren, çığırtkanlar var, başka bir ifadeyle çakma pehlivanlar. Biz sürekli sahadayız, tabiri caizse er meydanındayız, enflasyonu, IMF’yi, Ergenekon’u, yolsuzlukları, birer birer tuş ediyoruz, birileri Metro’nun, çöpün, trafiğin velhasıl İzmir’in sorunlarının altında tuş oluyor, dedi. İzmir’e bir yağmur yağdığında mindere havlu atanlar bunu görmüyorlar, ama diğer taraftan da minder dışında sürekli bağırıyor, çığırtkanlık yapıyorlar. Allah var, birileri güreşin hakkını iyi veriyor, birileri de borazanın, son kararı halkımız sandıkta verecek, dedi. Başpehlivanımıza rakip yok, onu anladık diyen Sait, bari baş altında güreşelim diyoruz, başaltını da bel altı zannedip sürekli saldırıyorlar, halkımız bunları yakından izliyor, dedi.

"Halkımız, güreşlerin hakemi, kimi severse elini havaya kaldırır şampiyon yapar, girdiğimiz her seçimde çok şükür elimizi havaya kaldırıyorlar, çünkü biz o güzel insanlar için, halkımız için güreşiyoruz, dedi. Şampiyonlara altın madalya takılır" diyen Sait, şöyle devam etti; "AK Parti’nin halkın teveccühü ile iktidarda olması altın madalyadır, üst üste üç yıl kazananlara başpehlivanlık kemerini sürekli verirler, Tayyip Erdoğan üç seçimi üst üste kazanmış nadir bir siyasetçidir" 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.