Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sala krizinde 'tahliye' tartışması!

Sala krizinde 'tahliye' tartışması!

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ın sala davalarında alınan tahliye kararlarınıa tepki göstermesine CHP cephesinden mevkidaşı Asuman Ali Güven'den yorum gelmişti. “Ayıplıyorum” diyen Güven'e, Delican'dan “Esefle kınıyorum” kontrası geldi. Sala krizinde 'tahliye' tartışması

  • Ege Postası
  • 05.10.2016 - 20:22

EGE POSTASI - İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzinini darp ettikleri iddiasıyla daha önce serbest bırakılan üç şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Güven'den Delican'a yanıt: 'Ayıplıyorum'

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican'ın sala davalarında alınan tahliye kararlarınıa tepki göstermesine CHP cephesinden mevkidaşı Asuman Ali Güven'den yorum gelmişti. Güven, yaptığı yazılı açıklamada, “AKP İl Başkanının gösterdiği tepkiyi birlik ve beraberliğimize zarar verecek, toplum barışını zedeleyecek bir açıklama olarak görüyor ve ayıplıyorum” ifadelerini kullanmıştı.
 

DELİCAN:ELİNE VERİLEN KAĞIDI OKUMASIN

Güven'e yanıt Delican tarafından gecikmedi. Delican katıldığı TV programında konu ve Güven'in açıklamalarıyla ilgili ilgili şunları söyledi;

"Sala ne deme? Sala ‘Burada bir ayrılık var, burada bir acı var, gelin paylaşalım' demekSala 'Acıları paylaşalım, birlik beraberlik içinde olalım' çağrısıdır. Sala bir nevi sirendir. Demokrasinin yok edilmeye çalışıldığı hain kalkışma sırasında salanın anlamını bilmeden camideki imama acımasızca saldırılıyor. Yapılan hareket 'seni öldüreceğiz'e kadar varıyor. İmamımız Allah'ın evinde olduğu için karşı koymamış ve sözle uyarmıştır. Hoca efendi salayı onlara anlatmasına rağmen linç edilmeye çalışıldı. Hukukta karşılığını bulacaktır. Örfümüzü adetimizi dinimizi çocuklarımıza aktarırsak bu milletin birlik beraberliği korunur. Birlik beraberliğe milleti çağıran bir imamımızı dövmek karşılıksız kalmayacaktır. Biz bunu söyledik. CHP'lilerin meclis üyelerinin milletvekillerinin ve il başkanının darp edenlere sahip çıkmasını anlamış değilim. Yeni il başkanı biraz daha ders çalışsın. Örfümüzü adetimizi iyi öğrensinler. Elini verilen kağıdı okumasın. 'Darp raporu yok' demiş.Hocamızın darp raporu var. Darp edilen bu ülkenin memuru. Dünyada hangi ülkede bir ibadethanede böyle bir saldırı görülmüş. İl başkanının bu olayda suçlu tarafa sahip çıkması mağdur olanı hiçbir şekilde savunmaması beni şaşırtıyor. Saldıran 3 kişiyi savunmak bir il başkanına düşmez. Esefle kınıyorum. 'Acıyorum' diyor. Talihsiz laflar. Onları inancımıza dinimize örfümüze adetlerimize sahip çıkmaya çağırıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.