Dolar 34,2499
%0.03
Euro 37,6470
%0.04
Altın 2.928,780
%0.25
Bist-100 9.138,00
%0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Salih Kapusuz: Yeni anayasa konusunda biraz ümitsiziz

Salih Kapusuz: Yeni anayasa konusunda biraz ümitsiziz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, yeni anayasa konusunda son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle biraz ümitsiz olduklarını söyledi. Yeni anayasanın hazırlanması konusunda sıkıntı olduğunu belirten Kapusuz, ancak geçmiş dönemlerde...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 16:00
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, yeni anayasa konusunda son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle biraz ümitsiz olduklarını söyledi. Yeni anayasanın hazırlanması konusunda sıkıntı olduğunu belirten Kapusuz, ancak geçmiş dönemlerde bu çalışmaların karşısında olanların bugün bunların içinde olmasının da önemsenmesi gerektiğini ifade etti.

Zeytinburnu'nda düzenlenen 'Türkiye'de İslamcılık Düşüncesi Sempozyumu'nun açılış konuşmasını yapan Salih Kapusuz, Anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde uzun süre 'bu Meclis yeni Anayasa yapabilir mi, yapamaz mı'' şeklinde tartışmalar yapıldığını belirten Kapusuz, geçmişte bir partinin genel başkanının Meclis'in yeni bir anayasa yapamayacağı yönünde konuşma yaptığını hatırlattı. Yeni anayasanın ya ihtilal durumunda ya da yeni devlet kurulması durumunda yapılabileceğini düşünenler olduğunu ifade eden Kapusuz, şimdi 4 siyasi partinin uzlaşma komisyonu kuracak şekilde bir araya geldiğini kaydetti.

Sonuç alınması konusunda tartışmalar yapılabileceğini kaydeden Kapusuz, "Yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu düşünen, savunan ve bu konuda gayret sarf eden bir arkadaşınızım. Ancak başarılacağı konusunda biraz ümidimizin olmadığını, gelişmelerin o seyirde gittiğini görünce de bunu da çok fazla iddialı bir söz olarak söyleyemiyoruz. Bu işi başarma konusunda sıkıntımız gözüküyor." ifadesini kullandı.

Kapusuz, bunun yanı sıra geçmişte bunların yapılamayacağını düşünenlerin, bugün bir araya gelebilmiş olmalarının da önemsenmesi gerektiğini ifade etti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.