Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Salih Uzun: İzmir CHP’nin kalesi değildir. İzmir demokrasinin kalesidir!

Salih Uzun: İzmir CHP’nin kalesi değildir. İzmir demokrasinin kalesidir!

CHP İzmir, Kiraz ilçesinde verdiği seçim startının ardından Ödemiş ve Bayındır ilçelerinde milletvekili adaylarını halkla buluşturdu. CHP Milletvekili Adayı Salih Uzun, Bayındır'da yaptığı konuşmada; "Merkez sağ siyasetinde yetişen bir arkadaşınızım. Anavatan Partisi’nde, Doğruyol Partisi’nde hem de Demokrat Parti'de görev yapmış biriyim. CHP’nin kalesi olan İzmir’de demokratlar CHP’nin listesinde ama eksiktir.Çünkü İzmir sadece CHP’nin kalesi değildir. İzmir demokrasinin kalesidir" diye konuştu

  • Ege Postası
  • 13.04.2023 - 09:05
  • Güncelleme: 13.04.2023 - 09:05

CHP İzmir İl Başkanlığı, dün Ödemiş’in ardından Bayındır’da Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim ofisini açtı. Miting havasında gerçekleşen açılışta konuşan Milletvekili Adayı Salih Uzun, önemli açıklamalarda bulundu.

“İZMİR DEMOKRASİ’NİN KALESİDİR…”

CHP İzmir Milletvekili Adayı Salih Uzun şunları söyledi:

“Bugün çiçeğin başkenti Bayındır’dayız. Çiçek hem Türkiye’yi hem dünyayı hem insanlığı güzelleştirir. Çiçek bahar getirir. Yakın geçmişte önümüzdeki seçimleri güzelleştirecek Türkiye’ye baharı getirecek bir iş başarıldı. Altı siyasi parti lideri büyük bir uzlaşıyı başardılar. Türkiye’de farklı farklı siyaset geleneklerinden gelen siyasi partileri bir araya getirmeyi başardılar. Türkiye’ye tekrar demokrasiye getirmek için Millet İttifakı’nı kurmayı başardılar. 14 Mayıs seçimlerinde pusulada Millet İttifakı içerisinde iki logo olacak bir CHP logosu ama o logonun içinde demokrat parti de var. O listelerde Gelecek Partisi de Deva Partisi de var Saadet Partisi de var. Ben gençlik yıllarımdan itibaren merkez sağ siyasetinde yetişen bir arkadaşınızım hem Anavatan Partisi’nden hem Doğruyol Partisi’nden hem de Demokrat Parti de görev yapmış biriyim. CHP’nin kalesi olan İzmir’de demokratlar CHP’nin listesinde ama eksiktir. Çünkü İzmir sadece CHP’nin kalesi değildir. İzmir demokrasinin kalesidir bütün demokratların kalesidir. Bayındırlılar Cumhuriyet’e sahip çıkarlar Atatürk’e sahip çıkarlar ama milli değerlerine de sahip çıkarlar onlara toz kondurmazlar.

“MİLLET SİZE 21 YILINI VERDİ SİZ BU MİLLETE NE VERDİNİZ?”

2002’de bir şey oldu her şey değişti. Önce bir kriz ardında seçim oldu iktidar değişti, siyaset değişti, kadrolar değişti o günün şartlarında parlamentonun üçte ikisini bu millet bugünkü iktidarlara verdi. Başbakanlığı verdi, belediyeleri verdi yetmedi Cumhurbaşkanlığı’nı verdi 21 yılını verdi bu millet iktidarın son günlerini yaşayan arkadaşlara şimdi soruyorum; siz ne verdiniz bu millete? İşsizliği mi bitirdiniz? Yoksulluğu mu azalttınız? Çiftçinin yüzünü mü güldürdünüz? Ne yaptınız? 21 yılını verdi bu millet Allah’tan korkun. Çiftçimiz dertli, üreticimiz dertli gençlerimiz işsizliğin pençesinde yurtdışına kaçmanın yolunu arıyorlar.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.