Dolar 34,1743
%0.04
Euro 38,1258
%-0.1
Altın 2.895,670
%-0.84
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Samsun Garnizon Komutanlığı bandosuna şef öğrenci

Samsun Garnizon Komutanlığı bandosuna şef öğrenci

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlamalarda okullarda öğrencilerin hazırladıkları halk...

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 13:04
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan kutlamalarda okullarda öğrencilerin hazırladıkları halk dansları gösterileri büyük ilgi görürken, en güzel sürprizi Sahra Sıhhiye Okulu ve Bölge Komutanlığı Bando Ekibi yaptı. Mini konser vermek için ekibini alana getiren bando şefi üsteğmen, şeflik görevini Canik Hasköy Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Esra Durmuş’a devretti. Askeri bandoyu başarıyla yönlendiren öğrenci, hem bürokratların hem de Samsunluların beğenisini topladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Samsun’da renkli geçti. Tören geçişi uygulaması yerine çocukların eğlenebilecekleri şekilde hazırlanan kutlamalara vatandaşlar da ilgi gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda, okulların halk dansları gösterileri izleyenleri coşturdu. Kafkas, Artvin, Samsun ve Trabzon yöresi halk oyunları gösterileri sunan öğrenciler, en çok bürokratların ilgisini çekti. Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, öğrencileri gülümseyerek izledi.

Şiirlerin de okunduğu kutlamalarda en büyük ilgiyi ise Canik Hasköy Ortaokulu 6-C sınıfı öğrencisi Esra Durmuş gördü. Çocuklara mini konser vermek için gelen Samsun Garnizon Komutanlığı Sahra Sıhhiye Okulu ve Bölge Komutanlığı Bando Ekibi, konsere başlamak üzereyken sürpriz yaptı. Bandonun şefi üsteğmen yerini öğrenci Esra Durmuş’a bıraktı. Bando şefliğini görevini üstlenen öğrenci Durmuş, 30 kişilik bando ekibini başarıyla yönetti. Askeri bandoya şarkılar ve marşlar çaldıran öğrenciye, arkadaşları da dans edip göbek atarak destek verdi. Ortaya çıkan ilginç görüntü, bando konserinin bitmesiyle sona erdi.

Törende konuşma yapan Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, çocukların ve gençlerin hak ettikleri kaliteli ve güvenli eğitimi vermenin çabası içinde olduklarını söyledi. Yenilen yapılandırma sürecinde büyük bir azim ve kararlılıkla çalıştıklarının altını çizen Cora, dünyadaki değişimi yakalayarak daha kaliteli eğitimin kapılarının açılacağını düşündüğünü kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.