Dolar 34,1418
%0.02
Euro 38,0776
%0.43
Altın 2.885,380
%0
Bist-100 10.014,00
%1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Samsun belediye başkanlarının sosyal medya karnesi açıklandı

Samsun belediye başkanlarının sosyal medya karnesi açıklandı

2014 yılı yerel seçimleri öncesinde her geçen gün önemi daha iyi anlaşılan sosyal medya üzerinde Samsun’daki merkez, ilçe ve büyükşehir belediye başkanının sosyal medya karnesi yayınlandı. Belediye başkanlarının sosyal medya karneleri,...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 18:25
2014 yılı yerel seçimleri öncesinde her geçen gün önemi daha iyi anlaşılan sosyal medya üzerinde Samsun’daki merkez, ilçe ve büyükşehir belediye başkanının sosyal medya karnesi yayınlandı. Belediye başkanlarının sosyal medya karneleri, infografik (bilgi ve grafiğin birleştirilmesi) bilgileri şeklinde açıklandı.

Başkanların, 15 Ağustos 2013 tarihi itibariyle sosyal ağlardaki son durumları esas alınarak yapılan infografik çalışması, özellikle Türkiye’de en yaygın kullanıcıya sahip twitter ve facebook hesapları baz alınıyor. Başkanlar facebook, twitter, youtube, instagram, linkedin, pinterest, Google+, flickr gibi sosyal ağlar üzerinden değerlendiriliyor. Yerel yöneticiler, facebook ve twitter üzerinde etkinlik, katılım, cevaplama, takipçi ve ileti üzerinden geriye dönük 1 yıl esas alınarak 100 puan üzerinden değerlendiriliyor.

ARAŞTIRMADAN ÇIKAN SONUÇLAR

Bazı belediye başkanlarının facebook ve twitter üzerinde birbirinden bağımsız, aynı amaca hizmet eden birden fazla hesapları var. Bu durum sosyal medya kullanıcılarının aklının karışmasına neden oluyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın facebookta 3’er profil hesabı var ve hesapların birleştirilmesi gerekiyor. Ayrıca, yine Başkan Necattin Demirtaş ve Atakum Belediye Başkanı Metin Burma’ya ait ikişer adet de twitter hesabı bulunuyor.

KATILIM VE CEVAPLAMA ORANLARI DÜŞÜK

Başkanlar, sadece faaliyet ve haberlerini yayınlıyorlar. Geri dönüş/feedback'ler dikkate almıyor ve çoğunlukla iletilere gelen yorumlara yanıt verilmiyor. Bu da esasında çift taraflı iletişim kanalı olan sosyal medyanın daha çok “ilan, duyuru panosu” şeklinde kullanılmasına ve orta vadede takipçi kaybına sebebiyet veriyor.

KENDİLERİ KULLANMALILAR

Başkanların sosyal medya hesaplarını genellikle basın veya diğer çalışanları yönetiyor. Bu durum “kişisel blog” olarak kurgulanmış sitelerin kuruluş amaçlarına aykırı olması bir tarafa, takipçileri ile hesap sahibinin duygusal bağ kurmaları önünde de en büyük engel.

SOSYAL MEDYADA SAMSUN

Sosyal medyada aktif olan Samsun'da; 13 yaş üzeri 480 bin, 17 yaş üzeri 360 bin facebook kullanıcısı bulunuyor. Türklerin facebookta 'online' kalma süresinin ortalama 1 saat ve 40 bine yakın twitter kullanıcısından hesaplarını günlük kontrol eden kişi sayısının 14 bin olduğu düşünüldüğünde, Samsun ölçeğinde sosyal medyanın siyasiler için ciddi bir propaganda alanı olduğu görülüyor.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.