Dolar 34,1408
%0.02
Euro 38,0736
%0.42
Altın 2.886,280
%0.03
Bist-100 10.034,00
%1.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uluslararası Sürmeli Şenlikleri başladı

Uluslararası Sürmeli Şenlikleri başladı

Yozgat'ta bu yıl 14.sü düzenlenen Uluslararası Sürmeli Şenlikleri, Nida Tüfekçi Anıtı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar, Yozgat Valiliği Bozok Mehteran Takımı eşliğinde şenlik yürüyüşü ile başladı.     Sürmeli...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 18:14
Yozgat'ta bu yıl 14.sü düzenlenen Uluslararası Sürmeli Şenlikleri, Nida Tüfekçi Anıtı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar, Yozgat Valiliği Bozok Mehteran Takımı eşliğinde şenlik yürüyüşü ile başladı.

    Sürmeli Şenlikleri Yürüyüşü sonrası Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, törende yaptığı konuşmada kamu çalışanlarının görevleri arasında milleti memnun etmenin bulunduğunu söyledi. Acı ve tatlı günlerin birlik ve beraberlik içinde yaşanması gerektiğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Bu yıl 14.'sünü kutladığımız Sürmeli Şenliğimizde bizlerde birlik ve beraberlik içerisinde buradayız. Yozgat’ın örfüne, adetine, geleneklerine, kültürüne hep birlikte katkıda bulunmaya çalışacağız." dedi.

    Belediye Başkanı Yusuf Başer de her yıl tüm Türkiye’de 400’e yakın festival ve şenliğin kutlandığını ve memleket insanının bu şenliklerde bir araya gelerek medeniyetlerini ve tarihlerini yaşadıklarını belirtti.

    AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise Türkiye’nin ve Yozgat’ın gelişip büyüdüğünü belirterek şenliğin hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu.

    Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği açılış programında Yozgat Valiliği Bozok Mehteran Takımı'nın gösterisi, Azerbaycan, Gürcistan ve Kırşehir Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileri sahnelendi. Açılış töreni sonrasında Yozgat Belediyesi tarafından restore edilen Un Pazarının açılışı gerçekleştirildi.

    Etkinliğe Milletvekili Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.