Dolar 34,1427
%0.02
Euro 38,0117
%0.25
Altın 2.891,820
%0.22
Bist-100 10.096,00
%2.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mısır'da cuntanın yaptığı katliamlar lanetlendi

Mısır'da cuntanın yaptığı katliamlar lanetlendi

Anadolu Gençlik Derneği(AGD), Eğitim Bir-Sen ve Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanlığı, Mısır'da askeri cuntanın sivil insanlara ateş ederek yaptığı katliamları kınadı. AGD Antalya Manavgat Şube Başkanı Mehmet Gayretli, yaptığı...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 17:50
Anadolu Gençlik Derneği(AGD), Eğitim Bir-Sen ve Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanlığı, Mısır'da askeri cuntanın sivil insanlara ateş ederek yaptığı katliamları kınadı.

AGD Antalya Manavgat Şube Başkanı Mehmet Gayretli, yaptığı açıklamada, Mısır'da 40 gün önce yapılan askeri darbe sonrası cuntanın demokratik haklarını arayan insanlara ateş açarak katliam yapmasını lanetlediklerini söyledi. ABD, Avrupa Birliği(AB) ve Körfez ülkelerinin Mısır'daki askeri darbeyi net bir şekilde kınamadıkları için Adeviyye ve Nahda meydanlarında yapılan katliamlardan sorumlu olduklarını belirten Gayretli, kanlı olaylara imza atan cuntanın da ABD, AB ve İsrail'in uşağı, maşası olduğunu ifade etti.

Gayretli, "Darbe yönetimi, keskin nişancıları kullanarak, yüzlerce şehit ederken, binlerce insanı da yaralamıştır. Adeviyye Meydanı'nda sergilenen bu kanlı katliam, daha önceki müdahalelerde olduğu gibi canlı yayında tüm dünyanın önünde gerçekleşmiştir. Darbeye karşı direnişin sembolü olan Adeviyye Meydanı adeta kan gölüne çevrilmiştir. Allah’ın laneti zalimlerin ve işbirlikçilerinin üzerine olsun. Akıttıkları kanda boğulmaları çok yakındır." dedi.

Başından itibaren darbe süreci karşısında Batı'nın ikiyüzlülüğü ve çifte standartçılığının gün gibi aşikar olduğunu belirten Gayretli, sözlerine şöyle devam etti: "Biz yaşanan bu süreçte ABD, AB ve İsrail’in desteği olmasaydı Mısır'da ne darbe gerçekleşirdi ne de bu katliamlar yaşanırdı. Bu böyleyken sadece ve sadece darbe yönetiminin görünürdeki temsilcisi Sisi’yi eleştirmek ve kınamak gerçek katilleri örtbas etmektir. Geçtiğimiz cuma günü Sina Yarımadası’nda görgü tanıklarının ifadesiyle İsrail’e ait insansız hava araçları kullanılarak yapılan katliamda Mısır ordusunun hangi güçlerle birlikte hareket ettiğinin bir göstergesi olmuştur. ABD’nin Mısır ordusuna İsrail'in güvenliği karşılığında her yıl yaptığı yardıma devam etmesi de temel insan hak ve özgürlükleri noktasında hangi safta durduğunun yeni bir ifşasıdır. Adeviyye katliamında tetiği çektiren ırkçı emperyalizmden başkası değildir."

Gayretli, ABD ve AB tarafından her türlü platformda gündeme getirilen demokrasi ve özgürlük terennümlerinin sadece ve sadece bir kandırmaca olduğunu kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.