Dolar 34,1264
%-0.03
Euro 38,0518
%0.36
Altın 2.888,980
%0.12
Bist-100 10.063,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İSTOK üyeleri, Mısır'da hayatını kaybedenler için cenaze namazı kıldı

İSTOK üyeleri, Mısır'da hayatını kaybedenler için cenaze namazı kıldı

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK), Mısır'da yaşanan olayları protesto ederek yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.İSTOK üyeleri, Mısır'daki katliamı kınamak ve hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze...

  • Ege Postası
  • 15.08.2013 - 17:21
İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK), Mısır'da yaşanan olayları protesto ederek yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İSTOK üyeleri, Mısır'daki katliamı kınamak ve hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılmak için Konak Camisi'nde toplandı. Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. İSTOK adına açıklama yapan Halit Çelik, dün Mısır’da doğrudan ve kasten silahlı saldırı yaparak tam bir katliama başlandığını ifade etti.

Çelik, “Seçilmiş iktidara yapılan darbeye karşı halkın meydanlarda toplanıp protesto etmesinden doğal bir durum yoktur. Artık dünyada hiçbirşey eskisi gibi değildir. Darbelere sessiz kalmayacağız. Ses vereceğiz. Karşı duracağız. Bu, onurumuza sahip çıkmamızın bir gereğidir. Mısır halkı bunu yapmaktadır. Katil darbeciler, Mısır halkının onurunu kıramayacaktır. Silah, onurdan üstün değildir. Onur, silahı yenecektir.

Darbeye destek veren batı dünyası yarım ağız ile son katliamı kınamaktadır. Darbeyi kınamayıp, sonucu olan katliamı kınamak iki yüzlülüktür. NATO, taraflara itidal çağrısı yaparken, AB darbe karşıtlarına provokasyondan uzak durma çağrısı yaparken, aslında darbe karşıtlarının darbecilere teslim olmasını istemektedirler. Satır arasına gizledikleri bu gerçek niyetlerinin farkındayız. Müslümanların iktidarına karşı her zaman hazımsız olan batının ikiyüzlülüğünü örtmeye demokrasi yalanı yetmemektedir.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.