Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6361
%0.1
Altın 2.889,580
%-0.69
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Samsun sağlıkta Rusya ve Türk cumhuriyetlerine tanıtılmalı

Samsun sağlıkta Rusya ve Türk cumhuriyetlerine tanıtılmalı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un uluslararası bir sağlık merkezi olabilmesi için Rusya ve Türk cumhuriyetlerine tanıtım yapılması gerektiğini söylediSamsun'un özel ve devlet yatırımları sonucu önemli bir sağlık merkezi haline...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 16:13
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'un uluslararası bir sağlık merkezi olabilmesi için Rusya ve Türk cumhuriyetlerine tanıtım yapılması gerektiğini söyledi

Samsun'un özel ve devlet yatırımları sonucu önemli bir sağlık merkezi haline dönüştüğünü belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ancak yeterli tanıtımın yapılmaması nedeniyle bu özelliğini uluslararası alanda kullanamadığını söyledi. Genç, sağlıkta uluslararası bir marka olabilmek için dış ülkelerde sağlık turizmini geliştirici çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çekti.

KIZILAY YÖNETİMİNİ AĞIRLADI

Başkan Osman Genç, Kızılay Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin ve yönetim kurulu üyelerini yeni hizmet binasında ağırladı. Kızılay yönetimiyle sohbet eden Başkan Genç, derneğin çalışmaları hakkında Keskin'den bilgi aldı. Kızılay'ın sadece Türkiye için değil, dünya insanlığı için çok önemli çalışmalar yaptığına dikkat çeken Başkan Genç, Canik Belediyesi olarak sağlık alanına önemli yatırımların yapılmasına katkıda bulunduklarını belirtti.

Canik'in sağlıkta söz sahibi bir merkez haline geldiğini vurgulayan Başkan genç, "İlk göreve geldiğimizde sağlık ocaklarının modernizasyonu ile işe başladık. İlçemize Türkiye'nin ilk konsept hastanesi olan Romatem Fizik Tedavi Hastanesi ve Karadeniz'in en büyük özel sağlık merkezi Medicana Hastanesi'ni kazandırdık. Yine arsasını bizim tahsis ettiğimiz Kızılay Bölge Kan Merkezi ilçemize yapılıyor. Canik sağlıkta çok önemli bir yere geldi." dedi.

DIŞ ÜLKELERE TANITIM YAPILMALI

AK Parti iktidarıyla birlikte Samsun'da çok önemli sağlık yatırımlarının olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Sağlık alanında Samsun'da çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Gerek özel sektör gerekse devletimiz önemli yatırımlar yaptı. Ancak sadece bunların yapılması anlam ifade etmiyor. Eğer kendinizi dünyaya anlatamazsanız, tanıtım yapmazsanız sağlık merkezi olmanız mümkün değildir. Sağlık merkezlerinin Rusya ve Türk Cumhuriyetlerinde tanıtım ofisleri olmalı. Oradaki insanlara şehrimizde daha ucuz ve daha kaliteli sağlık hizmeti verildiğini anlatmalıyız. Sağlıkta ancak böyle marka olunur, sağlık turizmi böyle gelişir." diye konuştu.

BAŞKAN GENÇ'E TEŞEKKÜR

Başkan Osman Genç'in kendilerine her zaman destek verdiğini belirten Kızılay Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin de "Başkanımız Osman Genç bizlere ilk önce Kızılay Tıp Merkezi'nin yapımında büyük destek verdi. Şimdi de Kızılay Bölge Kan Merkezi'nin kazandırılmasında büyük emeği var. Kendisine sağlık alanına verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Samsun'a hizmet yapan herkes bizim için çok kıyetlidir." dedi. Başkan Genç, kahvaltının ardından Kızılay yönetimine yeni hizmet binasını gezdirdi ve yeni birimlerle, yeni teknolojik sistemleri tanıttı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.