Dolar 34,0623
%-0.07
Euro 37,9283
%0.07
Altın 2.817,750
%0.05
Bist-100 9.758,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanatçı Nuri Sesigüzel memleketi Halfeti’yi ziyaret etti

Sanatçı Nuri Sesigüzel memleketi Halfeti’yi ziyaret etti

Halfetililer Derneği’nin açılışı münasebeti ile Gaziantep’e gelen Sanatçı Nuri Sesigüzel, doğduğu yer olan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde ziyaretlerde bulundu. İlçeyi ziyaretleri sırasında yoğun ilgi ile karşılaşan Nuri Sesigüzel,...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 15:04
Halfetililer Derneği’nin açılışı münasebeti ile Gaziantep’e gelen Sanatçı Nuri Sesigüzel, doğduğu yer olan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

İlçeyi ziyaretleri sırasında yoğun ilgi ile karşılaşan Nuri Sesigüzel, Halfeti Kaymakamı Mehmet Keklik’i makamında ziyaret etti. Sesigüzel, Kaymakam Keklik’e şunları söyledi: ‘‘Halfeti tabiatıyla, insanıyla, bütün güzellikleri ile çok farklı bir yer. Ben 1943 yılında Halfeti'de dünyaya geldim. 13 yaşında halk müziğine gönül verdim ve buralardan ayrıldım. 300’ü aşkın plak doldurdum ve birçok sinema filminde oynadım. Hayata başladığım yere, yani bu topraklara gelmekten, ziyaret etmekten dolayı çok mutluyum.’’ dedi.

Kaymakam Mehmet Keklik ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Nuri Sesigüzel gibi halk müziğinin üstatlarından bir sanatçıyı makamında kabul etmekten dolayı büyük bir mutluluk içinde olduğunu belirtti. Sesigüzel’den, tekrar ziyaret sözü alan Kaymakam Keklik, kendisine teşekkürlerini sunduktan sonra İstanbul’a dönmek üzere sanatçı Nuri Sesigüzel’i yolcu etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.