Dolar 34,0627
%0
Euro 38,1450
%0.63
Altın 2.829,050
%0.93
Bist-100 9.884,00
%1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanayi bölgesi doğalgaza kavuşuyor

Sanayi bölgesi doğalgaza kavuşuyor

Kırşehir Valiliği ve Ahiler Kalkınma Ajansı'nın birlikte yürüttüğü proje ile Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi doğal gaza kavuşyor. 850 bin liraya mal edilen proje kapsamında 12 bin 574 metre doğal gaz boru hattı döşenecek. Organize Sanayi...

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 14:34
Kırşehir Valiliği ve Ahiler Kalkınma Ajansı'nın birlikte yürüttüğü proje ile Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi doğal gaza kavuşyor. 850 bin liraya mal edilen proje kapsamında 12 bin 574 metre doğal gaz boru hattı döşenecek. Organize Sanayi Bölgesi'ne 3 adet regülatör inşa edilerek faal bulunan 45 fabrikada bine yakın işçinin doğalgaz kullanmasına yardımcı olacak.

Konu hakkında konuşan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, yapılan çalışmaları bölge işletmecileri açısından önemli bulduğunu ifade etti. Çakacak, "İnşallah yakın zaman içerisinde Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımcılara da kavuşacak. Ocak ayında bir yönetim kurulu kararı alarak, doğalgaz dağıtım şebekesi yapılması işini üstlendik. Tabi bu çalışmanın bir maliyeti olacaktı, yatırımcılarla görüştük. Bakanlığımız bu tür doğalgaz dağıtım şebekesinin finansmanını desteklemiyor. Bunu kendi finansmanımızdan yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla Organize Sanayi Bölgesi içerisinde arsası bulunan tüm yatırımcılarımız bunun finansmanına katıldılar. Buna ilave olarak Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü bir proje hazırladı ve hazırlanan proje Ahiler Kalkınma Ajansı'na sunuldu. Proje, desteklenmeye uygun görüldü ve 498 bin TL hibe desteği almaya hak kazandı.” dedi.

Bölgede incelemelerde bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise yapılan çalışmanın Kırşehir sanayisi için önemli olduğunu söyledi. Sanayi bölgesinin ihtiyaçlarının bir bir tamamlandığını belirten Bahçeci, bölge sanayicisinin artık daha rahat edeceğini belirtti.

Organize Sanayide işveren Mehmet Çopuroğlu da “Organize sanayimiz için doğalgazın önemi hayli fazla. Doğalgazın olması Kırşehir’e yapılacak yatırımların olumlu yönde artmasına sebep olacaktır. Sanayicinin gelmesi için altyapının tam olması gerekir.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.