Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saray'a ziyarete CHP'den tepki dinmiyor

Saray'a ziyarete CHP'den tepki dinmiyor

Türkiye Basketbol Ligi'nde 28 yıl aradan sonra şampiyon olan Pınar Karşıyaka Spor Kulübü yöneticilerinin beraberinde AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaretine CHP'den tepki yağdı. Pınar Karşıyaka taraftarlarının da tepki gösterdiği ziyareti CHP'li Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yanısıra CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu eleştirdi. Saray'a ziyarete CHP'den tepki dinmiyor

  • Ege Postası
  • 08.07.2015 - 13:59
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Pınar Karşıyaka’nın şampiyon olduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaptığı ziyaret Karşıyaka’nın meclis gündemine bomba gibi düşmüş, Başkan Akpınar ziyaret için herhangi bir davet almadığını belirterek Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten’e tepki göstermişti. Başkan Akpınar'dan sonra CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu da yapılan  ziyareti eleştirdi. 

"BAŞKAN AKPINAR'DAN SERT TEPKİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...



SERTER: BU ZİYARET GEREKSİZ 
AK Partili yöneticilerle yapılan bu ziyareti doğru bulmadığını belirten, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, kulübün siyasi partilerden izin alarak ziyaret yapamayacağını ancak alınan bir başarıda katkısı büyük olanları davet edilmeden sadece bir siyasi parti yöneticileriyle yapılan ziyaretin amacına ulaşamayacağını ifade etti. Cumhurbaşkanlığının tarafsızlık konumunu çoktan yitirdiğine dikkat çeken Serter,  yapılan ziyaretin salt AK Partili yöneticilerle gerçekleştirilmesini 'manidar' bulduğunu belirterek: "Ben siyasetçiyim. Siyasi olarak konuya bakarsam ziyaret doğru değil. Fakat biliyorsunuz ki spor kulüpleri özel kuruluşlar. İstedikleri kişileri ziyaret edebilirler. Kalkıp da CHP İl Başkanlığı'ndan ya da herhangi bir parti başkanlığından izin alarak gidecek değiller. Sadece siyasi olarak değerlendirme yapabilirim. Ve gereksiz bulduğumu söyleyebilirim" dedi. 



CHP'Lİ ÖZUSLU: BAŞKAN AKPINAR NEDEN YOK'
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu ise Karşıyaka Spor Kulübü Yöneticisi Ali Erten'in Karşıyaka'nın tüm bileşenlerinin ve siyasi parti temsilcilerini ziyarete davet etmesinin daha şık olacağını ifade ederek, "Karşıyaka Belediyesi'nin Karşıyaka Kulübü'ne katkısı ortadadır. Neden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar dahil edilmiyor. Kulübün adı Karşıyaka değil m? 'Siz gömleği yanlış şekilde iliklemeye başlarsanız sonuna kadar da yanlış iliklerseniz" sözleriyle tepki gösterdi. 

"KULÜBE HAKSIZLIKTIR!"
Ziyaretin sadece kulüp ve takım yöneticileri ile AK Partili yöneticilerin bulunmasını eleştiren Özuslu şu ifadeleri kullandı: "Karşıyaka AKP ile mi başlad? 100 yıllık kulüp. Bunu yapmamalıyız, yazıktır. Kulübe de haksızlıktır. Bunlar doğru şeyler değil. Bunun sorumlusu kulüp başkanıdır. Bu sadece ahde vefayla ilgili değil, sorumsuzluktur da. Hepimiz Karşıyaka için çalıştık. Cumhurbaşkanına gideceksek tüm Karşıyakalılar olarak gitmeliydik. Bu yüzden bu ziyaret amacına ulaşmamış bir ziyaret olarak kalacaktır."

"BÖYLE SAÇMA BİR ŞEY OLABİLİR Mİ'"
Bu başarıda siyaset olmaması gerektiğini söyleyen Özuslu, "Böyle bir şey olabilir m? Karşıyaka Kulübü sadece AKP’lilerden ibaret olabilir m? Böyle saçma bir şey olabilir m? Kaf Sin Kaf diye bağırıyoruz. Biz Kaf Sin Kaf diye bağırdığımız zaman CHP’li, AKP’li, MHP’li, ÖDP’li, Vatan Partisi diye ayırıyor muyu? Biz hepimiz sonuçta Karşıyaka’nın başarısı için çalışan insanlarız. Siyaset başka bir şey. Burada siyaset yok ki. Burada bir başarı var" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.