Dolar 34,0641
%-0.06
Euro 37,9284
%0.07
Altın 2.818,570
%0.08
Bist-100 9.758,00
%1.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şarkıların Sultanları kasetçilerde

Şarkıların Sultanları kasetçilerde

Klasik Türk Müziği’nin nadide eserlerinin bir araya getirildiği Şarkıların Sultanları albümü çıktı. Albümde, Dede Efendi, Hacı Sadullah Ağa, Ekmekçi Bağdasar gibi Klasik Türk Müziği bestecilerinin eserlerinin yanı sıra, IV. Murad,...

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 10:31
Klasik Türk Müziği’nin nadide eserlerinin bir araya getirildiği Şarkıların Sultanları albümü çıktı. Albümde, Dede Efendi, Hacı Sadullah Ağa, Ekmekçi Bağdasar gibi Klasik Türk Müziği bestecilerinin eserlerinin yanı sıra, IV. Murad, Sultan III. Selim gibi padişahların yazdığı ve dönemin ünlü bestecileri tarafından bestelenmiş güfteler de yer alıyor.

Osmanlı padişahlarına yazılan methiyeler ve padişahların kendi güftelerinin dönemin ünlü bestecileri tarafından bestelenmiş eserlerinden oluşan Şarkıların Sultanları albümü müzik meraklıları için raflardaki yerini aldı.Osmanlı'da sanat çalışmaları kapsamında hazırlanan projede Klasik Türk Müziği'nin nadide eserleri Şarkıların Sultanları albümünde bir araya geldi. İçinde Dede Efendi, Hacı Sadullah Ağa, Ekmekçi Bağdasar gibi klasik Türk müziği bestecilerinin eserlerinin yanısıra IV. Murad, Sultan III. Selim gibi padişahların yazdığı ve dönemin ünlü bestecileri tarafından bestelenmiş güftelerin de yer aldığı albümdeki eserleri, birbirinden ünlü sanatçılar seslendirdi.

Ahmet Özhan, Mustafa Ceceli, Zara, Melihat Gülses, Umut Akyürek, Ferda Cengiz ve Sinem Özdemir'in yorumlarıyla zenginleşen albüm, Türk Klasik Müziği arşivlerinde bulunması gereken bir eser.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.