Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şarkılı türkülü doğa koruma eylemi

Şarkılı türkülü doğa koruma eylemi

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde çevreciler, 'Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı'nı şarkılı, türkülü gösteriyle protesto etti.

  • Ege Postası
  • 15.03.2013 - 20:53
MUĞLA-  Bodrum Tabiat Kanunu İzleme Girişimi tarafından bugün Belediye Meydanı'nda düzenlenen eylemde, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı'nın geri alınması ve SİT alanlarının imara açılmaması istendi. Ellerinde, 'Doğaya Evet, Ranta Hayır', 'Parayı Veren Toprağı Çalar', 'Doğayı Yok Eden Beton Olsun', 'Sitler Sittir Sit Kalacak', 'Bu Tasarı Doğanın Celladı' yazılı dövizler taşıyan eylemciler sık sık 'Vekiller göreve tasarı geriye' ve 'Sitler bizimdir bizim kalacak' sloganları attı.

Grup üyeleri, davul ve darbuka eşliğinde, 'Bütün engelleri kaldır aradan' ve 'Evlerinin önü zeytin ağacı' şarkılarını yere oturup söyledi. Bir grup Hollandalı ve Koreli turist, çoğunluğunu kadın olan protestocuları müzik grubu sanıp alkışlarla destek verdi.

Grup sözcüsü Filiz Dizdar, eylemin tasarı geri çekilinceye kadar her cuma günü aynı saatte tekrarlanacağını belirtti.

Dizdar, "Bu tasarı meclis gündeminden geçerek kanunlaşırsa tüm Türkiye'de olduğu gibi Bodrum'a da geri dönülmez zararlar verecektir. SİT alanları orman arazileri, meralar, kıyılar kullanıma açılarak tahrip edilecektir. Gölköy hurmalığı ve sulak alanı, Adaboğazı, Kisebükü, Karaada, Küdür Yarımadası, tarım arazileri, zeytinlikler, kamu yararı ilkesinden yola çıkılarak kullanıma açılabilecektir. Bu nedenle bu tasarı meclis gündeminden hemen geri çekilmeli, hazırlık ve yasalaşma sürecinde üniversiteler, ilgili meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte uluslararası kriterlere uygun yeni bir yasa hazırlığına başlanmalıdır" dedi.

Grup, yaklaşık bir saat süren eylemin ardından dağıldı.(DHA)


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.