Dolar 34,1843
%0.06
Euro 38,2078
%0.11
Altın 2.921,760
%0.05
Bist-100 9.748,00
%-0.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na yeni sistem geliyor

Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na yeni sistem geliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl başlattığı teknoloji hamlesinde ilk durak Doğal Yaşam Parkı oldu. Sasalı'da yer alan ve ziyaretçi rekorları kıran tesiste yeni giriş sistemi kuracak olan Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarından itibaren İzmirlilerin Doğal Yaşam Parkı'nı ulaşım kartları ile ziyaret etmesine olacak sağlayacak. İlk durak Doğal Yaşam Parkı

  • Ege Postası
  • 22.03.2016 - 13:51
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yaz aylarında toplu ulaşım alanında kullanıma giren "İzmirim Kart"ın belediyenin ücret topladığı tüm birimlerde yaygınlaştırılmasına yönelik hazırlıklar sürüyor. Elektronik ücret toplama sistemini toplu ulaşım araçlarının ardından konser, film gösterimleri, otopark, fatura tahsilatı gibi birçok farklı alanda yürürlüğe koymaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya Doğal Yaşam Parkı'ndaki tesislerden başlama kararı aldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmak amacıyla toplu ulaşım alanında kullanılan akıllı kartlarında daha avantajlı, daha geniş kullanım alanını kapsayacak yeni bir düzenlemenin altına imza atmaya hazırlanıyor.
 


SASALI DOĞAL YAŞAM PARKI'NA YENİ SİSTEM GELİYOR
Yürütülen teknik çalışma kapsamında halen kağıt bilet ile giriş yapılan Türkiye'deki en büyük tesis olma özelliğine sahip Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nda sistemde revizyona gidilecek. Önümüzdeki aydan itibaren ziyaretçi rekorları kıran ve milyonlarca kişinin ziyaret ettiği tesisteki giriş çıkış sistemi tepeden tırnağa yenilenecek. Biletli giriş sisteminin yerine kurulacak yeni akıllı elektronik turnikeler ile ziyaretçilere hem jetonlu geçiş, hem de toplu taşıma alanında kullanılan "İzmirim Kart" ile giriş imkanı sağlanacak.
 


DİĞER HİZMETLERDE DE YAYGINLAŞACAK
Diğer yandan, İzmirlilerin kartlı ve hızlı geçiş kolaylığından faydalanacağı sistemi adım adım diğer birimlere de yaymak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, teknik araştırmalar ve altyapı hazırlıklarında da önemli aşama kaydetti. Otobüs, metro, İZBAN, vapur gibi toplu taşıma araçlarında kullnılan sistem ilerleyen dönemlerde yerini tüm belediye hizmetlerde geçerli olan "tek kart uygulaması"na bırakacak. Belediyenin "Tek kartla İzmir" projesi doğrultusunda, ücret topladığı bisiklet kiralama servisi "BİSİM", fayton kiralama, otopark hizmetleri, fatura ödemeleri, kültür sanat merkezlerindeki konser, film gösterimleri, sergi girişleri gibi etkinlikler ile, Balçova Teleferik, Fuar İzmirgibi tesislerde de elektronik ücret toplama sisteminin kullanımı yaygınlaştırılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.