Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sayıştay'dan şok İZSU raporu

Sayıştay'dan şok İZSU raporu

Sayıştay tarafından yapılan yıllık denetimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanal İdaresi'ne (İZSU) şok eden bir rapor çıktı. İZSU'nun vatandaşların lehine yaptığı son düzenlemeyi mevzuata aykırı gören Sayıştay, karardan geri dönülmesini istedi. Su faturalarında vatandaşı üzen düzenleme

  • Ege Postası
  • 15.11.2016 - 09:48

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren su borçlarına ilişkin düzenleme Ankara engeline takıldı. Sayıştay raporlarına yansıyan son gelişmelerin ardından İZSU'nun 2007 yılından bu yana uyguladığı ve abonelerin lehine olan tahsilat tutarlarındaki alt sınırın iptali gündeme geldi.

ÖDENMEMİŞ SU BORCU 16 LİRAYI GEÇENLER DİKKAT!

İzmir'de su ve kanal hizmetlerini yerine getiren İZSU Genel Müdürlüğü'nün alacakları yapılan son denetlemede Sayıştay tarafından mercek altına alındı. Sayıştay denetlemesinde on binlerce aboneyi yakından ilgilendiren yeni bir değişiklik de gündeme geldi. Buna göre, faturasını ödemeyen çok sayıda abonenin icralık olması da gündeme geldi.

FATURA BORÇLARINDA YENİ DÜZENLEME

İZSU Genel Müdürlüğü'nün tahsilat alacaklarıyla ilgili uygulaması kamu alacaklarıyla ilgili düzenlemelere ve mevzuattaki alt ile üst sınırlara aykırı görüldü. Sayıştay, 19 Nidan 2007'de yapılan düzenleme ile ödenmemiş su faturası borcu 50 lira altında kalan aboneler için icra takibi ve yasal işlemler yapılmaması yönünde alınan bu karardan geri dönülmesini istedi. Kurumun geçtiğimiz yıla ilişkin yaptığı mali incelemelerde yasa ve yönetmelikler gereği 16 lira olan limite uyulmadığı görüşünü paylaşan Sayıştay, hukuka uygun hareket edilmesi gerektiğini  raporladı.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK'

Sayıştay'ın raporuna karşılık hukuk birimi tarafından yapılan değerlendirmede 50 liranın altında kalan su borçları için icra takibi ve ek hukuksal işlemlerin ek külfet getireceği ve idarenin zararına olacağını bildiren İZSU'nun bu yanıtı ise kabul görmedi.

DAR GELİRLİYE SAYIŞTAY DARBESİ!

Gelişmeler üzerine 2016 için belirlenen limitlere uyma kararı alan İZSU Genel Müdürlüğü bir önceki düzenlemeyi de iptal etme kararı aldı. Yapılan bu düzenleme neticesinde ödenmemiş su borcu 16,02 lirayı aşan aboneler için bundan sonra yasal takip ve icra işlemleri başlatılacak. Sayıştay'ın talebi doğrultusunda yapılan son düzenleme vatandaşların aleyhine olurken, fatura borçları nedeniyle İzmir'de sayısı on binleri bulan abonenin de mağduriyeti gündeme geldi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.