Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seferihisar Kamuran Paşa'sına Kavuştu

Seferihisar Kamuran Paşa'sına Kavuştu

28 Şubat davasında bir yılı aşkın bir süredir Sincan Cezaevi'nden tutuklu yargılanan Emekli Korgeneral Kamuran Orhon tahliye edildi.Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kamuran Paşa'nın özgürlüğüne kavuşmasının ardından yaptığı açıklamada" Şu an çok mutluyum. Uzun zamandır içimize oturmuş derin bir yaramız vardı. Ne mutlu ki özgürlüğüne kavuştu" dedi.

  • Ege Postası
  • 06.09.2013 - 10:29
İZMİR  - 28 Şubat davasında bir yılı aşkın bir süredir Sincan Cezaevi'nden tutuklu yargılanan Emekli Korgeneral Kamuran Orhon tahliye edildi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat sanıklarından biri olan Seferihisar'ın yetiştirdiği en üst rütbeye ulaşmış Emekli Korgeneral Kamuran Orhon'un tahliyesine karar verdi. Kamuran Paşa'yla birlikte Hakkı Kılıç, İzzettin İyigün, Çetin Saner, Kemal Gürüz, Hikmet Köksal, Ahmet Çörekçi, Abdullah Kılıçarslan ve İlhan Kılınç da tahliye edildi.

Başkan Soyer;"Şu an çok mutluyum"

Seferihisar'ın Kamuran Paşa'sına gelen özgürlük haberi ilçede büyük bir mutluluğa yol açtı. Geçtiğimiz aylarda Sincan Cezaevi'nden Kamuran Paşa'yı ziyaret eden Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kamuran Paşa'nın özgürlüğüne kavuşmasının ardından yaptığı açıklamada" Şu an çok mutluyum. Uzun zamandır içimize oturmuş derin bir yaramız vardı. Ne mutlu ki özgürlüğüne kavuştu. Paşamıza, ailesine, sevenlerine, tüm Seferihisar'a ve Türkiye'ye ye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım bir daha böyle olaylar yaşamak zorunda bırakılmayız" dedi.



Belediye Başkanı Tunç Soyer'in cezaevi ziyaretinin ardından Emekli Korgeneral Kamuran Paşa, Başkan Soyer aracılığıyla Seferihisarlılara mektup yazmış ve neden içeride tutulduğunu bilmediğini söylemişti.

İşte O Mektup

Sayın Başkan;
Cezaevinde ziyaretinizle beni ziyadesiyle memnun ettiniz size teşekkürlerimi sunarım.

50 yıl ülkeme sağlığım pahasına dürüstçe, kanun ve nizamlara uyarak hizmet ettim. Ama bunun karşılığında hiçbir ilgim ve bilgim olmadığı bir konu için cezaevine gönderildim ve 11 aydır buradayım. Sizin ve bütün Seferihisarlıların büyük bir haksızlığa uğradığımı bilmelerini isterim. Büyük bir sabırla bu haksızlığın giderilmesini bekliyorum.

Sevgili Başkan; Seferihisar’a olan hizmetlerinizin artarak devam etmesini dilerken size ve tüm Seferihisarlılara selam ve saygılar gönderiyorum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.