Dolar 34,1644
%0.08
Euro 38,1847
%-0.16
Altın 2.909,120
%-0.83
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeşil alana zabıta istasyonu

Yeşil alana zabıta istasyonu

İlçedeki 5 parka büfe yaparak ve ticaret izni vererek büyük tepki toplayan Konak Belediyesi, bu sefer de yapımı tamamlanan ve yakında kullanıma açılacak olan zabıta binası nedeni ile eleştirilerin hedefi oldu. Kadınlar Birliği Parkı içerisinde yer alan ve tekrardan yeşil alan olarak ilçeye kazandırılması beklenen yerde yükselen beton yapı vatandaşların tepkisini topladı.

  • Ege Postası
  • 05.09.2013 - 11:08
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden metro çalışmaları nedeni ile kapatılan ve şantiye olarak kullanılan Göztepe Metro İstasyonu yakınındaki Kadınlar Birliği Parkı’nın yeniden açılması merakla beklenirken, Konak Belediyesi tarafından atılan adım ise görenleri hayrete düşürdü. Daha önceden çocuk parkı ve yeşil alan olan alanın içerisine belediye birimlerinin kullanımına açılmak üzere hazırlanan betonarme yapı halktan tepki topladı.



"Konak Belediyesi'nin büfe kararı Kahramanlar'ı karıştırdı" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PARKI YENİLEYECEKTİ


Zabıta İstasyonu olarak kullanılacağı öğrenilen yapının inşaatı da birkaç gün içerisinde süratle tamamlanarak metro açılmadan önce kullanıma hazıra hale getirildi. Esas tepki toplayan nokta ise çevrede birçok uygun yer varken ve yeşil alan ile park sayısı oldukça kısıtlıyken, park olarak yeniden açılacak alana istasyonun yapılması oldu. Bir süre önce hizmete giren Hatay Katlı Otoparkı içerisinde Zabıta Binası olduğunu da hatırlatan semt sakinleri, yapının bir an önce kaldırılmasını ve alanın park içerisinde kalması gerektiğini hatırlattı. Mahallede nefes alabilecekleri başka yer olmadığını da söyleyen vatandaşlar, yetkililerden metronun tamamlanması ile birlikte parklarına kavuşacakları yönünde söz aldıklarını ancak, Konak Belediyesi’nin park alanı içerisinde kalan bölgeye gecekondu gibi zabıta binası dikmesine anlam veremediklerini belirterek sert tepki gösterdi. Diğer yandan, yetkililere seslenen vatandaşlar ve esnaf, bu şikayetlerini yetkililere ilettiklerini, talepleri dikkate alınmazsa da önümüzdeki günlerde eylem yapabileceklerini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.