Dolar 34,1564
%0.06
Euro 38,1693
%-0.2
Altın 2.909,990
%-0.8
Bist-100 9.771,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şeffaf ve katılımcı Karabağlar için bir adım daha

Şeffaf ve katılımcı Karabağlar için bir adım daha

Karabağlar Belediyesi'nin 2014-2019 stratejik plan toplantıları başladı. Şeffaf ve katılımcı yönetim anlayışını Karabağlar'a aşılayan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilk toplantıyı muhtarlarla yaptı. İkinci toplantı önümüzdeki günlerde meclis üyeleriyle yapılacak. Karabağlar’ın 5 yılı ortak akılla planlanacak.

  • Ege Postası
  • 03.07.2014 - 10:16
İZMİR- Çalıkuşu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  2014-2019 stratejik planlama çalışmaları için muhtarlara “Nasıl bir Karabağlar istiyorsunuz'”, “Projeleriniz ve önerileriniz nelerdir'” sorularını yöneltti.  Temizlik, çöp toplama, parklar, fen işlerinin yaptığı yol bakım onarım çalışmalarının rutin olarak stratejik planda zaten yer alacağını belirten Başkan Selvitopu, Karabağlar'ı geliştirecek projeler olursa onları da stratejik plana koyacaklarını ifade etti. Selvitopu, “İlçe için önemli olan projelerinizi ve önerilerinizi değerlendireceğiz.” Açıklamasında bulundu.
 
Karabağlar’daki 57 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda muhtarlara 2014-2019 stratejik planlama çalışmalarıyla ilgili görüş ve öneriler soruldu. Muhtarlara bu konuyla ilgili anket de verildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Başkan yardımcılarının katıldığı toplantıda muhtarlar bu uygulamanın ilk kez yapıldığını ifade ederek, Başkan Selvitopu ve ekibine teşekkür ettiler.

Stratejik planı birlikte oluşturacağız
Muhtarlara tek tek mahallelerinde ne görmek istediklerini soran Başkan Selvitopu ve ekibi muhtarların taleplerini not alarak stratejik planda uygulayacaklarını belirtti. Her bölgedeki sorunun tek tek önemli olduğunun altını çizen Başkan Selvitopu, “Örneğin mahallenize kültür merkezi mi, yoksa semt merkezi mi istiyorsunuz. Ya da temizlik işleri olarak çöp toplamada yeni teknolojileri mi uygulamamız gerekir. Bunların hepsini değerlendirmek zorundayız. Kendi mahallenizde öngördüğünüz,  hayal ettiğiniz öneriler varsa bunları değerlendirmeye alacağız ve bu doğrultuda stratejik planı oluşturacağız.” dedi.
 
Muhtarlarla bölgesel toplantılara devam
Stratejik plan için muhtarların görüş ve önerilerini alan Başkan Selvitopu, bu toplantının özel bir toplantı olduğunu, muhtarların mahallelerindeki sorunları ise bölgesel muhtarlık toplantılarında çözüm bulmaya devam edeceklerini söyledi. “Sıkıntılar varsa çözüm bulacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın” diyen Başkan Selvitopu  “Verdiğiniz katkılardan dolayı teşekkür ederim. Düşünceleriniz ve önerileriniz çok önemliydi. Bu fikirler bizim 5 yılı nasıl planlayacağımızı ortaya koyacak ve bizi yönlendirecek.”  diyerek sözlerini tamamladı.
 
İlki muhtarlarla başlayan stratejik plan toplantılarının ikincisi önümüzdeki günlerde meclis üyeleri ile devam edecek.
 
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.