Dolar 33,0034
%0.6
Euro 35,8564
%0.72
Altın 2.509,120
%-0.79
Bist-100 10.941,00
%-0.46

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehide saygı yürüyüşünde gerginlik

Şehide saygı yürüyüşünde gerginlik

IĞDIR'da, şehit edilen Nazillili polis memuru Fehmi Şahin için düzenlenen, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı 'Saygı yürüyüşünde' bir grup HDP binasına yürüdü. Öfkeli kalabalık HDP bayrağını indirip Türk Bayrağı asmak istediği sırada polisle grup arasında gerginlik yaşandı.

  • Ege Postası
  • 09.09.2015 - 09:54
Iğdır'da dün şehit edilen polis memuru Fehmi Şahin için baba ocağı Nazilli'de 'Şehide saygı yürüyüşü' düzenlendi. Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşe, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri katıldı. Nazilli Belediye Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişi Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle terör örgütü aleyhinde sloganlar atarak şehit polis memuru Şahin'in babasın evinin önüne yürüdü. 

Şehitler için saygı duşunda bulunan grup istiklal Marşı'nı okudu. Şehit polisin yakınları da dev Türk Bayrağının asıldığı balkondan destek verdi. 



Buradan ayrılan gruptan yaklaşık 500 kişi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan HDP binasına yürüdü. Güvenlik önlemi alan polis ekiplerini aşan gruptakiler 4'üncü katta asılı bulunan HDP bayrağını indirip Türk Bayrağını asmak istedi. Öfkeli kalabalığı sakinleştiremeyen polis ekipleri Ülkü Ocakları Başkanı Şükrü Irgat'tan kalabalığı yatıştırmasını istedi. Ülkü Ocakları başkanı Irgat Kalabalığa seslenerek olay yerinden uzaklaştırmak istedi ancak kalabalık ikna olmadı. Polis, kalabalığa seslenerek dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. Kalabalık ekip otosunu da aşarak binanın giriş kapısı önüne kadar gelince, polis kalabalığı dağıtmak için biber gazı kullandı. 



Bir saat kadar süren gerginliğin ardından takviye ekiplerin gelmesiyle öfkeli kalabalık dağıldı. Yaşanan arbede sırasında ayağı burkulan bir polis memuru hastaneye kaldırılıp tedaviye alındı.
Yaşanan olaylar sonrası açıklama yapan Nazilli Ülkü Ocakları Başkanı Şükrü Irgat, 'Saygı yürüyüşünü' kendilerinin düzenlediğini ancak dönüş sırasında HDP binasına yürüyen kalabalık grubun kendileriyle bir ilgisi olmadığını bildirdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.