Dolar 34,1464
%0.11
Euro 38,2438
%0.2
Altın 2.914,950
%0.01
Bist-100 10.042,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehir içi toplu ulaşımda unutulan yüzlerce eşya sahiplerini bekliyor

Şehir içi toplu ulaşımda unutulan yüzlerce eşya sahiplerini bekliyor

Şehir içi toplu ulaşım araçlarında unutulan yüzlerce eşya sahiplerini bekliyor. Ütü, şemsiye, cep telefonu, otomobil plakası, kredi kartı, saat, elbise, resim panosu gibi eşyaların yanı sıra nüfus cüzdanı ve diğer kimlik kartları depoda...

  • Ege Postası
  • 18.07.2013 - 19:30
Şehir içi toplu ulaşım araçlarında unutulan yüzlerce eşya sahiplerini bekliyor. Ütü, şemsiye, cep telefonu, otomobil plakası, kredi kartı, saat, elbise, resim panosu gibi eşyaların yanı sıra nüfus cüzdanı ve diğer kimlik kartları depoda yer alan eşyalar arasında.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürlüğü yetkilileri, "Vatandaşların dikkatsizliğinden dolayı her gün bir kaç parça eşya getiriliyor. Müdürlük bu günlerde adeta semt pazarına döndü. Tutanakla kayıt altına alınan eşyalar sahiplerinin gelip alması için bekliyor. Şimdiye kadar otobüs ve minibüslerde unutulan yüzlerce eşyayı sahibine ulaştırdık." dedi.

Şehir içi ulaşımı sağlayan 130 otobüs ve 99 minibüste her gün birçok eşyanın unutulduğunu veya düşürüldüğünü belirten yetkililer, şunları ifade etti: "En fazla unutulan veya kaybedilen eşyalar arasında cüzdan ilk sırayı alıyor. İçlerinde para, kimlik kartı, kredi kartı bulunan kimlikler burada sahipleri tarafından alınmayı bekliyor. Bunun yanı sıra unutulan eşyalar arasında, ütü, otomobil plakası, şemsiyesi, çocuk maması, biberon, ayakkabı, makyaj malzemesi, cep telefonu, hesap makinesi, sağlık karnesi, KPSS hazırlık kitabı, gözlük, otomobil anahtarı, altın saat, küpe, kolye ve bilezik gibi ziynet eşyaları bulunuyor. Vatandaşlar araçlarda unuttukları eşyaların takibini yapmadıkları için yığınla eşya burada bekliyor.

Araçlarda çocuğunun ayakkabısını, biberonunu unuttuğunu belirten bir çok kadın, müracaat ederek eşyasını alıyor. Ev hanımları da en az erkekler kadar unutkan. Erkekler sigara ve tütün tabakasını unuturken, kadınlar, el örgülerini, fotoğraflarını, makyaj takımlarını unutuyorlar. Şimdiye kadar yüzlerce eşyayı sahiplerine iade etmemize karşın halen daha iki yılı aşkın süredir depoda bekleyen eşyalar bulunuyor. Merkezimizde bulunan kayıp eşyalar yıllardır sahiplerini bekliyor ve bunun yanında bu eşyalara her geçen gün yenileri ekleniyor. Ben buradan belirttiğimiz eşyaları kaybeden vatandaşlarımızın Erzurum Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürlüğü'ne başvurmalarını istiyorum. Çünkü kaybolan ve duyarlı vatandaşlarımız tarafından bulunan tüm eşyalar bizim telsiz merkezimizde toplanıp emanete alınır. Bunun için vatandaşlarımızın herhangi bir eşyasını kaybettiğinde, öncelikle Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Müdürlüğü müracaat etmelerini istiyoruz."


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.