Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Selvitopu'ndan yeni semt merkezi müjdesi

Selvitopu'ndan yeni semt merkezi müjdesi

Karabağlar Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu “Kadın Sağlığı Eğitim Programı” sona erdi. Programda 13 hafta boyunca katılım sağlayan 14 kursiyere sertifikaları verildi. Törende konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yeni kurs ve semt merkezleri açma projelerinin olduğunu müjdeledi.

  • Ege Postası
  • 31.05.2015 - 10:53
İZMİR - Karabağlar Belediyesi, Türkiye Aile Planlaması Vakfı tarafından 2010 yılından bu yana gönüllü eğitmenlerle yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Programı(KSEP)  kapsamında Karabağlar’da yaşayan kadınlara ulaşılarak, 13 hafta boyunca birlikte sürdürülen eğitim tamamlandı. Program sürecinde katılımcıların kendi özel hayatlarıyla ilgili paylaşımları grup için de kalırken; eğitim boyunca aktarılan doğru bilgilerin grup dışıyla da paylaşılmasına özellikle dikkat edildi. Programda cinsellik, temizlik ve beslenme, güvenli annelik, çocuklar ve ergenler, doğurganlığın düzenlenmesi, üreme sağlığını koruyucu davranışlar, haklar, iletişim ve genel sağlığı koruyucu davranışlar gibi birçok önemli konuda bilimsel bilgiler verildi.

Kursiyerleri tebrik etti
Üçkuyular Kurs Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Pelin Erda ve Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Rahim Ürünveren de katıldı. Kurs merkezi kursiyerlerinin hazırladıkları öğle yemeğine katılan Başkan Selvitopu, kadınlarla sohbet ederek, yeni kurs ve semt merkezleri açma projelerinin olduğunu belirtti. Yemek sonrasında kursiyerleri tek tek tebrik eden Selvitopu, programa katılımlarından dolayı teşekkür etti. 

Şiddetin çözümü eğitinden geçer
Sertifikaların verilmesi öncesinde konuşma yapan Selvitopu, “Ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddeti hep biliyoruz, bunlara karşı da en iyi mücadele yöntemi eğitimdir. Sadece kadınlarımızın değil erkeklerimizin de eğitilmesi lazım. Kadınlarımız genelde savunmada kalıyor. Bunların en iyi çözümü eğitimden geçer, insana saygıdan geçer, sevgiden geçer. Cinsiyeti bir kenara bırakıp insanı insan olarak görürseniz, sorunların üstesinden gelebilirsiniz. Umuyoruz ki sizler aldığınız bu bilgilerle çevrenizdeki insanlara da bu bilgileri aktararak hizmet etmiş olursunuz.” dedi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.