Dolar 34,2586
%0.05
Euro 37,6361
%0.1
Altın 2.889,580
%-0.69
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikalar: Kutlamalar Taksim'de ama teknik sorunlar da görmezden gelinemez

Sendikalar: Kutlamalar Taksim'de ama teknik sorunlar da görmezden gelinemez

Taksim Meydanı'ndaki yayalaştırma çalışmalarının 1 Mayıs kutlamalarını nasıl etkileyeceği sendikalar ve İstanbul Valiliği'nin çalışmalarıyla netleştirilmeye çalışılıyor. Sendikalar, Taksim Meydanı'nda kutlamaların yapılacağını...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 12:32
Taksim Meydanı'ndaki yayalaştırma çalışmalarının 1 Mayıs kutlamalarını nasıl etkileyeceği sendikalar ve İstanbul Valiliği'nin çalışmalarıyla netleştirilmeye çalışılıyor. Sendikalar, Taksim Meydanı'nda kutlamaların yapılacağını ancak meydandaki kazı çalışmalarının da görmezden gelinemeyeceğini düşünüyor. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, çalışmalarının 1 Mayıs kutlamalarının meydanda yapılması yönünde olduğunu ancak altyapı çalışmaları nedeniyle kimsenin burnunun kanamaması için de kendi tedbirlerini almak zorunda olduklarını açıkladı.

Bazı sendika temsilcileri ile birlikte Taksim Gezi Parkı'nda basın mensuplarına açıklamalar yapan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Beko, 1 Mayıs'ın bütün Türkiye'de olduğu gibi İstanbul'da da geniş katılımlı şekilde kutlayacaklarını belirtti. Taksim Meydanı'ndaki yayalaştırma çalışmaları nedeniyle kutlamalar konusunda bazı fiziki engeller göze çarptığını ifade eden Beko, ancak sorunun teknik boyutta olduğunu ve birlikte alınacak önlemlerle problemin aşılacağını anlattı.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Beko, meydandaki kutlamalarda alınacak önlemler ile ilgili olarak, "Burada kimsenin burnu kanamadana bizler 1 Mayıs'ı nasıl kutlarız ve buradan dağılırız konusun hep birlikte organize edeceğiz" diyen Beko, güzergahlar konusunda henüz netleşmiş bir takvim olmadığını "bu konuda kendi programlamamızdan sonra sizlere açıklayacağız" sözleriyle dile getirdi.

Beko, Taksim Meydanı'na alternatif bir seçeneklerini bulunmadığını da belirten Beko, "Ama sizde görüyorsunuz burada böyle bir handikap (yayalaştırma projesi) var. Burada hiç bir arkadaşımızın burnunun kanamaması için önce biz kendi önlemlerinizi almak zorundayız. Ondan dolayı da bu tür çalışmaları çok dikkatli ve titiz bir şekilde sürdürüyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.