Dolar 34,1741
%0.03
Euro 38,1473
%-0.05
Altın 2.913,890
%-0.22
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikalar ayrılınca meydan Romanlara kaldı

Sendikalar ayrılınca meydan Romanlara kaldı

Edirne'de, 1 Mayıs kutlamaları ardından sendikaların çekildiği caddede Roman gençler doyasıya göbek attı.Tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de 1 Mayıs İşçi Bayramı geniş bir katılımla kutlandı. Etkinlikler kapsamında şehrin değişik noktalarından...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 15:26
Edirne'de, 1 Mayıs kutlamaları ardından sendikaların çekildiği caddede Roman gençler doyasıya göbek attı.

Tüm yurtta olduğu gibi Edirne'de 1 Mayıs İşçi Bayramı geniş bir katılımla kutlandı. Etkinlikler kapsamında şehrin değişik noktalarından gelen çok sayıda sendika üyesi ve sol görüşlü öğrenci dernekleri, Selimiye Meydanı'nda bir araya geldi. Selimiye önünden Mimar Sinan Caddesi üzerinde toplanan kalabalık, saat 12.00 sıralarında Londra Asfaltı üzerinden Saraçlar Caddesi'ne geçti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı kutlamalarda, alanda toplanan kalabalığa sendika temsilcileri hitap etti. Yaklaşık 2,5 saat süren kutlamaların ardından sendika üyeleri ve öğrencilerin önemli bir bölümü alandan ayrıldı.

Daha sonra katılımcılar için bir konser düzenlendi. Konser sırasında Kakava Şenlikleri öncesinde kızlı erkekli bir grup Roman genç, davul zurna eşliğinde Saraçlar'a indi. Çalıp göbek atan Romanlar esnaftan ve vatandaşlardan para talep etti. Roman gençler, daha sonra 1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı alana geldi.
Burada, davul ve zurna eşliğinde oynayan Roman gençler kalabalığın dikkatini üzerine topladı. Konser veren sanatçılardan 'Roman' havası çalmasını isteyen gençler, çalınan müziğin havasına kendini kaptırdı. Romanların performansını gören vatandaşlar da onların etrafında halka oluşturarak halay çekti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.