Dolar 34,2023
%-0.01
Euro 37,9200
%0.39
Altın 2.911,180
%-0.63
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül: 22 yıllık imar sorunu çözüldü

Şengül: 22 yıllık imar sorunu çözüldü

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 22 yıldır bekleyen İnciraltı İmar sorununun AK Parti Hükümeti tarafından çözüldüğünü belirterek, “İzmir için hayati öneme sahip İnciraltı Planı’nın onaylanmasıyla, hem EXPO 2020 için büyük bir avantaj yakalandı, hem sağlık turizminin önü açıldı, hem de 2 bin 500 hak sahibinin yıllardır uğradıkları mağduriyet giderildi” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.11.2012 - 11:58
İZMİR -AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 22 yıldır bekleyen İnciraltı İmar sorununun AK Parti Hükümeti tarafından çözüldüğünü belirterek, “İzmir için hayati öneme sahip İnciraltı Planı’nın onaylanmasıyla, hem EXPO 2020 için büyük bir avantaj yakalandı, hem sağlık turizminin önü açıldı, hem de 2 bin 500 hak sahibinin yıllardır uğradıkları mağduriyet giderildi” dedi.
AK Parti Hükümeti’nin, İzmir’in yıllardır kanayan yaralarını birer birer kapattığını ifade eden Şengül, “Yıllardır bekleyen ‘çevre yolu’ gibi büyük projeler, hükümetimiz döneminde birer birer çözülüyor. İnciraltı’ndaki sorunu çözmek için ilk önce Haziran ayında EXPO tasarısını meclisten geçirdik. Şimdi de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı planları onaylandı. Kısa sürede askıya çıkacak. Böylece bölge EXPO için hazır hale gelirken, 2 bin 500 hak sahibi de rahat bir nefes alacak” diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Şengül onaylanan plan hakkında şu açıklamalarda bulundu:
“İnciraltı’nda EXPO alanının dışında kalanlar kısımlar sağlık turizmi ve nitelikli konut olarak planlandı. Bu alanlara 0.80 emsal verildi. Bu sayede İzmir turistik yatak kapasitesi 7 bin 500 adet daha arttırabilecek. Yapılaşmada 4 katı geçemeyecek. Konuyla ilgili ruhsat işlemleri ise mahalli idareler tarafından verilecek.”

ERDOĞAN BAYRAKTAR’A TEŞEKKÜR

Şengül ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın İzmir’e ayrı bir önem verdiğini ve İzmir’in sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ifade ederek, “Sayın Bakanımız özellikle EXPO ile yakından ilgileniyor. İzmir’i yakından takip ediyor. Kendilerine İzmirliler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.