Dolar 34,0891
%0.21
Euro 38,1292
%0.19
Altın 2.848,460
%0.68
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şentop'tan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin açıklama

Şentop'tan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmasının önünde hukuken herhangi engel olmadığını savundu. Şentop, "Bu konuda hukuken hiçbir tartışma yoktur, aday olması konusunda. Üçüncü kez değil ikinci kez adaylık söz konusu burada. Bu konuyla ilgili Anayasa Komisyonu’nda da Genel Kurul’da da yapılan çalışmalarda hiç gündeme gelmemiş, tartışılmamış bir konu. Bu konuyla ilgili hiçbir hukuki sorun olmadığını, yapılan tartışmaların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyleyebilirim" dedi.

  • Ege Postası
  • 07.02.2022 - 15:56

Mustafa Şentop, bugün düzenlediği basın toplantısında, TBMM’nin açılışının 102’nci yılı dolayısıyla yapılacak 23 Nisan etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Şentop, “Evvelki yıl TBMM’nin açılışının 100’üncü yılıydı. Geçen yıl 101’inci yılıydı. Covid salgını sebebiyle yıl dönümlerinde çok sınırlı bir şekilde yapabildiğimiz 23 Nisan etkinliklerimizi bu sene hem Sağlık Bakanlığı’mızın hem de Dünya Sağlık Örgütü’nün öngörülerini göz ününde bulundurarak daha genişletilmiş bir şekilde yapmayı arzu ediyoruz. Bu çerçevede milli iradenin tecelligahı TBMM’nin kuruluşunun 102’nci yılını ulusal ve uluslararası düzeyde etkinliklerle kutlamayı planladık. Resmi törenlerin aynı şekilde gerçekleştirileceği kutlamalarımıza bu defa yeni etkinlikler de dahil edeceğiz” dedi. Şentop, şöyle konuştu:

MİLLETİN MECLİSİ MİLLETİN ÇOCUKLARI: Etkinliklerden ilki, ‘Milletin Çocukları Meclis’in Çocukları’ başlığı altındaki bir etkinlik. Bu etkinlik çerçevesinde, TBMM Genel Kurulu’nda Türkiye’nin her yerinden gelen 102 çocuğumuzu misafir edeceğiz. Bu etkinlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’mız ve Milli Eğitim Bakanlığı’mız ile çalışıyoruz.

DÜNYA ÇOCUKLARI TBMM’DE: İkinci etkinliğimiz ise ‘Dünya Çocukları TBMM’de’ etkinliği. Küresel salgın döneminde birçok toplantı ve buluşmayı bilgisayar ekranlarından gerçekleştirmek zorunda kaldık. 23 Nisan kutlamalarında dünyanın her köşesinden gelip ülkemizde rengarenk bir bahar havası estirecek misafir çocuklarımızı da özledik. İnşallah bu yıl kutlamalarımızda bütün çocuklarımız bir araya gelerek dünya barışının gelecekteki aktörleri olarak, TBMM Genel Kurulu’nda geleceğin Birleşmiş Milletleri’ni hatırlatırcasına dünya kamuoyuna mesajlarını vereceklerdir. Bu etkinlik çerçevesinde, Türkiye’de bulunan başka ülke çocuklarını da Meclis’imiz de misafir edeceğiz. Bu etkinlikte Dışişleri Bakanlığı’mız ile çalışıyoruz.

23 NİSAN ÇOCUK ŞARKISI YARIŞMASI: Üçüncü etkinliğimiz; ‘23 Nisan Çocuk Şarkısı Yarışması’ düzenliyoruz. Çocukların hep birlikte, kolaylıkla ve keyifle söyledikleri 23 Nisan çocuk şarkıları arasına yeni şarkılar katılmasına da vasıta olmayı düşünüyoruz. Bu yarışmanın gerçekleşebilmesi için ilgili kurumlar tarafından uzmanlarca oluşturulan yarışma jürisi bulunmaktadır. Bu etkinlikte, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi koordinatör üniversite olarak yer alacak, diğer üniversitelerden de destek alacağız. Ayrıca bu etkinlikte TRT ile çalışıyoruz. Başvurular 18 Mart 2022 akşamına kadar devam edecektir. Başvurular TBMM web sayfasından kabul edilecektir. İlk üçe giren bestecilere ödüllerimiz olacak.

MECLİS BAHÇESİ ÇOCUK BAHÇESİ: Dördüncü etkinliğimiz, ‘Meclis Bahçesi Çocuk Bahçesi’ etkinliği. 23 Nisan haftasında TBMM bahçesini çocuk bahçesine dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede, Ankara Üniversitesi Çocuk Bilim Merkezi Çocuk Üniversitesi ve TÜBİTAK iş birliği ile iklim, geri dönüşüm, çevre bilinci, afet yönetimi, yapay zekâ temalarında stantlar açmayı planlamaktayız.

TÜRKİYE'NİN ÇOCUKLARINDAN TÜRKİYE RESİMLERİ: Beşinci etkinliğimiz, ‘Türkiye’nin Çocuklarından Türkiye Resimleri’ konulu yarışma. Bu etkinlikte, yurt dışında yaşayan çocuklarımızın düşünce ve duygu dünyalarındaki Türkiye’yi resimle anlatmaları ve bu sayede vatanlarıyla manevi bağlarını güçlendirmek için bir ortam oluşturulmasını hedeflemekteyiz. Bu etkinliğimize katılan küçük ressamların resimleri TBMM’de sergilenecek. Ve ilk üçe giren resimlerin sahipleri ödüllendirilecektir. Son başvuru tarihi 18 Mart 2022 olan yarışmamızın duyurulmasında siz basın mensuplarına da önemli görev düşmektedir. Dışişleri Bakanlığı’mızla yine bu etkinlikle ilgili birlikte irtibat halinde çalışıyoruz.

TBMM KUPASI SATRANÇ TURNUVASI: Altıncı etkinliğimiz, ‘TBMM Kupası Satranç Turnuvası’. İlk turnuvamızın müsabakaları Türkiye genelinde devam etmektedir. Satrançta ilk defa düzenlenecek olan TBMM Kupası, mart sonunda başlayacaktır. Final karşılaşmalarının TBMM’de bulunan açık hava satranç alanında sizlerin de katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Dereceye giren oyunculara ödül verilmesi planlanmaktadır. Bu etkinliğimizde Türkiye Satranç Federasyonu’muz ile çalışmaktayız.

23 NİSAN FUTBOL TURNUVASI: Yedinci etkinliğimiz ise ’23 Nisan Futbol Turnuvası, Mahallede Maç Var’ etkinliği. Her mahallede isteyen herkes, kız-erkek fark etmeksizin takımlarını kurarak bu turnuvaya katılabileceklerdir. Final maçını Ankara’da gerçekleştirmeyi istiyoruz. Buna sürpriz katılımlar da olabilir. Etkinliğimizde Gençlik ve Spor Bakanlığı ile çalışıyoruz. 11 ve 13 yaş aralığında bulunan kız ve erkek çocuklarımız, turnuvaya katılmak isterlerse takımlarını kurarak bulundukları il müdürlüklerine başvurabilirler. Turnuvada dereceye giren ilk üç takıma kupa ve çeşitli hediyelerin verilmesi planlanmaktadır.

"KENDİNİ BİLMEZLERİN BU KONUYLA İLGİLİ YAPMIŞ OLDUKLARI DEĞERLENDİRMELER İNSANLIKLA BAĞDAŞMAMAKTADIR"

Meclis Başkanı Şentop, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’nın ‘Dilerim geçmiş olmasın’ tweeti atmasına ilişkin sorulan bir soruya Şentop, “Bu konuda siyasetçilerin eski tabirle kahir ekseriyeti, siyasi partilerin genel başkanları, hepsi bir insani durum olarak yapılması gerekeni yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanımız da onlara nezaket örneği olarak geri dönüşler yaptılar. Böyle bir ortam varken bazı kendini bilmezlerin bu konuyla ilgili yapmış olduğu yorumlar, değerlendirmeler insanlıkla da bağdaşmamaktadır” dedi.

"HUKUKEN HİÇBİR TARTIŞMA YOKTUR"

Şentop, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına üçüncü kez aday olup olamayacağına ilişkin tartışmaların anımsatılması üzerine şöyle konuştu:

“Bu konuda hukuken hiçbir tartışma yoktur, aday olması konusunda. Üçüncü kez değil ikinci kez adaylık söz konusu burada. Bu konuyla ilgili Anayasa Komisyonu’nda da Genel Kurul’da da yapılan çalışmalarda hiç gündeme gelmemiş, tartışılmamış bir konu. Hukuki boyutuyla ilgili olarak da bir detaylı akademik çalışmayı ben yayınlayacağım. Yakın zamanda olur. Ama bu konuyla ilgili hiçbir hukuki sorun olmadığını, yapılan tartışmaların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyleyebilirim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.