Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serdar Öztürk'ten İGC'ye bir tepki daha: Yaptığınız tam 'reis' işi!

Serdar Öztürk'ten İGC'ye bir tepki daha: Yaptığınız tam 'reis' işi!

Gazeteci Serdar Öztürk'ten İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne yönelik tepkisi sürüyor. Öztürk, "Şimdi açıklayın bakalım. İGC’nin gazetesi 9 Eylül’den sorumlu yönetim kurulu üyesini hangi mantıkla gazetede “MUHABİR” olarak işe başlattınız? İşe başlattığınız isimler şimdilik bende kalsın ama bu yaptığınız tam “reis” işi. O yüzden kimseye kızmaya, eleştirmeye hakkınız yok. Basın emekçilerinin üzerinden plan/proje geliştirmeyi bırakın." sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

  • Ege Postası
  • 07.06.2024 - 11:04
  • Güncelleme: 07.06.2024 - 15:17

EGEPOSTASI- İzmir Gazeteciler Cemiyeti, 9 Eylül Gazetesi'nde 'kıdem tazminatı yükü' sebebiyle uzun süreli çalışanlar ile yollarını ayırma kararı almıştı. Gazeteci Serdar Öztürk kararı sert sözlerle eleştirmişti.

Öztürk, "Umuyorum ki bu belge şaka olarak düzenlenmiş olsun. Bağımsızlık, basın özgürlüğü gibi süslü cümleler kurup sonra da (altına imza atma cesareti bile gösteremedikleri) böyle bir metni hiçbir İzmir Gazeteciler Cemiyeti yöneticisi imzalamaz bence. Böyle bir metin bırakın basın özgürlüğünü ihlal etmesini, basın emekçileri için tarihin en utanç verici mobing belgesidir. İktidarın enflasyonun suçlusunu emekli, memur işçilere çıkarma sonucu ile gazetenin zarar etmesini çalışanlarına yüklemesi aynı faşist zihniyetin ürünüdür." demişti.

Gazeteci Öztürk yeni bir açıklama yaparak İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne tepkisini sürdürdü.

Öztürk, "Sevgili İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetimi; gençlere “istihdam” diye yola çıkıp, emeklilere “destek” noktasına geldiniz. Çalışanların “kıdem tazminatına” kadar göz diktiniz. Faşist deyince kızıyorsunuz. Çok kızdığınız iktidarın en büyük özelliği, her şehirde kendi “reisini” yaratmasıdır. Şimdi açıklayın bakalım. İGC’nin gazetesi 9 Eylül’den sorumlu yönetim kurulu üyesini hangi mantıkla gazetede “MUHABİR” olarak işe başlattınız? İşe başlattığınız isimler şimdilik bende kalsın ama bu yaptığınız tam “reis” işi. O yüzden kimseye kızmaya, eleştirmeye hakkınız yok. Basın emekçilerinin üzerinden plan/proje geliştirmeyi bırakın." dedi.

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.