Dolar 34,1541
%0.05
Euro 38,2818
%0.1
Altın 2.934,480
%0.04
Bist-100 9.735,00
%-0.96

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sert tepki: ''Eriyip kaybolursun''

Sert tepki: ''Eriyip kaybolursun''

AKP milletvekili Bakır’ın ‘’TBMM’deki bazı kadın vekillerimiz başlarını şimdiden örtebilir” sözlerine ağır eleştiri geldi.

  • Ege Postası
  • 11.09.2013 - 09:20
ANKARA - AK Parti Kayseri Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Meclis Üyesi Pelin Gündeş Bakır’ın ‘’TBMM’deki bazı kadın vekillerimiz başlarını şimdiden örtebilir” sözleri tepki çekti. 
Kadın Araştırmaları Derneği gazetelere verdiği ilan ile, Bakır’ı kınadı ve ‘’Tesettür hakkındaki övücü söylemin içinde kaybolursun’’ dedi. 
AKP’li vekil Bakır, bir süre önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, önümüzdeki dönem TBMM’de türbanlı milletvekili olabileceği yönündeki açıklamasından sonra, ‘’Yeni seçimi beklemeye gerek yok, parlamento içindeki bazı kadın milletvekillerimiz, başlarını şimdiden örtebilir” demişti.
Bu açıklama üzerine Kadın Araştırmaları Derneği, bazı gazetelere  ‘‘AKP milletvekili, Prof. Pelin Gündeş Bakır’ı kınıyoruz’’ başlıklı bir ilan verdi. 
İlanda ‘’Şeriatın 2. sınıf insan olarak gördüğü kadınların, ancak 1923 Atatürk devrimi ile gerçek birer yurttaş olduğunu anımsatıyoruz. Bir bilim kadını olmasına karşın, kadını 2. sınıf kulluğa dönüştüren tesettüre bürünüp, tesettür hakkında yaptığı övücü söylemin içinde eriyip kaybolacağı uyarısıyla birlikte, knıyoruz’’ denildi. 
Derneğin başkanlığı görevinde, geçen dönem CHP milletvekilliği de yapan, Prof. Necla Arat bulunuyor. (Gazeteport)
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.