Dolar 34,1564
%0.06
Euro 38,1693
%-0.2
Altın 2.909,990
%-0.8
Bist-100 9.771,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de üçüncü Gezi Parkı davasından da tahliye çıkmadı

İzmir’de üçüncü Gezi Parkı davasından da tahliye çıkmadı

İzmir'de Gezi Parkı olayları nedeniyle tutuklu 8 sanığın yargılandığı üçüncü davadan da tahliye çıkmadı. Sanık yakınları slogan ve yuhalamalarla kararı protesto etti. İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Gezi Parkı protestoları sırasında...

  • Ege Postası
  • 11.09.2013 - 00:35
İzmir'de Gezi Parkı olayları nedeniyle tutuklu 8 sanığın yargılandığı üçüncü davadan da tahliye çıkmadı. Sanık yakınları slogan ve yuhalamalarla kararı protesto etti.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Gezi Parkı protestoları sırasında olaylara karıştıkları iddiasıyla 4 dalga halinde düzenlenen operasyonların ilk dalgasında yakalanarak dava açılan sanıklar hakim karşısına çıktı. Duruşmada, Gezi Parkı eylemleri sırasında karıştıkları olaylar fotoğraf ve kamera görüntüleriyle tespit edilerek haklarında, '2911 sayılı yasaya muhalefet, görevi yaptırmamak için direnme, terör örgütü üyesi olmamakla birlikte terör örgütü adına suç işlemek' iddialarıyla dava açılarak haklarında 17'şer yıl hapis istenen tutuklu sanıklar Elif K, kardeşi İbrahim K, Erhan İ, İzzet U, Kubilay Y, Ozan A, Vedat Y. ve Orhan Ö. ile avukatlar hazır bulundu.

Gece geç saatlere kadar devam eden duruşmayı sanıkların yakınları da izledi. Emiyet güçleri mahkeme salonu ve salon dışında geniş güvenlik önlemi aldı. Sanıklar duruşma salonuna zafer işareti yaparak girerken izleyicilerden alkış sesleri yükseldi. Mahkeme başkanı izleyicileri, ‘Burası gösteri alanı değil, duruşma salonu, tekrarı halinde herkesi dışarı çıkaracağım’ diyerek uyardı.

Kimlik tespitinin ardından savunmalara geçildi. Tutuklu sanıklardan üniversite öğrencisi Elif K., eylemlerin birçoğuna katıldığını söyledi. Halkın öfkelenmesinin, sokağa dökülmesinin nedeninin birkaç ağacın kesilmesi olmadığını ifade eden sanık Elif K., “Yıllardır baskıcı, yasakçı, köleleştirici politikalara karşı çıkışın sonucuydu. Demokratik hakkımızı kullandık, ama çapulcu, kemirgen, vandallar gibi ithamlara maruz kaldık.” şeklinde ifade verdi. Sanık Elif K., Partizan dergisini okuduğu için sanık sandalyesinde olduğunu da belirterek tahliyesini talep etti.

Sanıklardan Erhan İ. de sıkıyönetim döneminde yargılanarak 16 yıl cezaevinde kaldığını, fotoğraflardaki yüzü kapalı, kim olduğu belli olmayan kişinin ise kendisi olmadığını söyledi. Eylemlere özgür iradesiyle katıldığını belirten Erhan İ., tutuklu olmasından dolayı işyerini kapatmak zorunda kaldığını, evinin kirasını Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın karşıladığını belirterek tahliyesini istedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları reddetti. Sanık avukatlarının savunmalarının ve sanıkların tahliye istemlerini iletmelerinin ardından ara veren mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı Aralık ayına erteledi. Tutukluluk hallerinin devamı yönündeki kararı sanık yakınları protesto etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.