Dolar 34,1871
%-0.1
Euro 37,5292
%0.14
Altın 2.891,080
%0.75
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sincan’da camiler kadir gecesi heyecanıyla doldu taştı

Sincan’da camiler kadir gecesi heyecanıyla doldu taştı

Ankara Sincan Müftüsü Osman Şener ,Sincan Hitabet Camii’nde Kadir Gecesi'nin anlamı ve bu gecede yapılması gereken ibadetler hakkında cemaate bilgi verdi.Kadir Gecesinin ‘Kur'an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu müjdesi’ni hatırlatan...

  • Ege Postası
  • 04.08.2013 - 02:43
Ankara Sincan Müftüsü Osman Şener ,Sincan Hitabet Camii’nde Kadir Gecesi'nin anlamı ve bu gecede yapılması gereken ibadetler hakkında cemaate bilgi verdi.

Kadir Gecesinin ‘Kur'an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olduğu müjdesi’ni hatırlatan Müftü Şener, bu gecede bol bol Kur’an-ı Kerim okuyup ibadet edilmesi gerektiğini söyledi. Camilerin dolmasıyla avlulara ve camilerin çevrelerine saf tutan müminler Kadir Gecesi'nin önemine binaen geç saatlere kadar ibadet ettiler.

Kadir Gecesinden yararlanmak için çok dua edilmesi gerektiğini belirten Müftü Şener; “Bu gecede Kur’an-ı Kerim'i anlayarak meali ile birlikte okumamız gerekiyor. Peygamber Efendimiz (sav) Cebrail (as) ile ayetlerin anlamını mukabele ediyorlardı. Anlamaya çalışıyorlardı. Biz hem aslına uygun hem de Türkçe mealini okumak suretiyle gecemizi değerlendirmiş olcağız” diye konuştu.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.