Dolar 34,2737
%0.09
Euro 37,6516
%0.14
Altın 2.907,450
%-0.07
Bist-100 9.113,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şirinyer bombacılarına Yargıtay'dan sürpriz karar

Şirinyer bombacılarına Yargıtay'dan sürpriz karar

İZMİR'in Buca İlçesi Şirinyer semtinde 2007 yılında, 1 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı PKK saldırısını gerçekleştirdikleri iddiasıyla 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Fırat Yağmakan iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 268 yıl, ikizi Murat Yağmakan ile Ziver Turan da iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 262'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nde 14 Mayıs'ta görülen duruşmaya sanıkların avukatı Zeynal Değirmenci katıldı. Krarı bozan Yargıtay, tutuklu sanıklar Murat Yağmakan ve Ziver Turan'ı tahliye etti. Dava 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülecek.

  • Ege Postası
  • 24.05.2013 - 16:08
İZMİR - Şirinyer semtindeki bir mağazanın önünde 2 Ekim 2007'de meydana gelen patlamada, 2 kişi yaralandı. Patlamadan yaklaşık 4 saat sonra bir halı mağazasının önündeki patlamada ise dükkanda çalışan Atilla Eraslan yaşamını yitirdu, 8 kişi de yaralandı. Aralarında Fırat ve Murat Yağmakan adlı ikiz kardeşler ile dayıları Ziver Turan'ın da bulunduğu 7 kişi 18 Ekim'de gözaltına alındı. Ardından Fırat Yağmakan, Murat Yağmakan ve Ziver Turan tutuklandı. Murat Yağmakan ve Ziver Turan 2 yıl tutuklu kaldıktan sonra 2009 yılında tahliye edilmişti.

Savcı, olayın faili olduğu öne sürülen üç sanık hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 266'şar yıl hapis cezası isteti. Geçen yıl 27 Eylül'de yapılan son duruşmada, mahkeme heyeti sanıklar Fırat Yağmakan, Murat Yağmakan ve Ziver Turan'ı, Atilla Eraslan'ın ölümüne ve 10 kişinin de yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla ikişer kez müebbet ve 262'şer yıl hapis ve 2'şer bin TL para cezasına çarptırdı. Fırat Yağmakan ayrıca motosikleti çaldığından dolayı da 6 yıl hapis cezası aldı. Tutuksuz sanıklar Murat Yağmakan ve Ziver Turan hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. Ceza alan iki sanık polis tarafından yakalanıp tutuklandı. Sanıkların avukatı Zeynal Değirmenci kararı temyiz etti.

14 Mayıs'ta Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nde duruşmalı görülen davada, tutuklu sanıklar Murat Yağmakan ve Ziver Turan, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Daire, tahliye kararını UYAP üzerinden mahkemeye bildirdi. İki sanık tutuklu bulundukları cezaevinden tahliye edildi. Dava 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülecek. Sanıkların avukatı Zeynal Değirmenci, Yargıtay'ın yerel mahkemenin verdiği kararın, hukuka aykırı olduğundan, tahliyeye karar verdiğini belirtti. Fırat Yağmakan hakkındaki hükmün de bozulduğu ancak kendisinin tutuklu yargılanacağı bildirildi.

ADALET YERİNİ BULDU DEMİŞTİ


Zanlıların ceza aldığı duruşmanın ardından kararı gözyaşları içinde yorumlayan anne Kevser Eraslan, “Bu acı artık dindi. Katiller en ağır cezaya çarptırdı. Beş yıldır bu dava sürüyordu. Buraya her gelişimizde bu acıyı tekrar yaşıyorduk. Benim evladım geri gelmeyecek. Oğlum bir kez öldü, biz ise her gün ölüyoruz. Haketikleri cezayı aldılar. Adalet sonunda onları cezalandırdı” demişti.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.