Dolar 34,1564
%0.06
Euro 38,1693
%-0.2
Altın 2.909,990
%-0.8
Bist-100 9.771,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şirinyer'in prestij projesi yargıya takıldı

Şirinyer'in prestij projesi yargıya takıldı

Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi arasında imzalanan protokol ile yaşama geçmesi için düğmeye basılan “Şirinyer Projesi”ne yargı engeli. Buca Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Lokman Fazla’nın protokolü yargıya taşımasının ardından İzmir 3.İdare Mahkemesi planların yürütmesini durdurdu

  • Ege Postası
  • 19.03.2013 - 16:31
 EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- Yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen “Şirinyer Projesi” bir kez daha sıkıntılı bir sürece yelken açtı. Büyükşehir Belediyesi ile Buca Belediyesi arasında imzalanan protokol yargı engeline takıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Buca Belediye Başkanı arasında imzalanan protokolle Şirinyer Projesi için önemli bir eşik aşılmıştı. Proje kapsamında Kadın Aktivite Merkezi’nin taşınmasını ve bölgeye Aktarma İstasyonu adı altında otobüs garajı yapılmasını gerekçe gösteren Buca Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Lokman Fazla konuyu yargıya taşımıştı.



İKİ KONUDA İTİRAZIM VARDI
İzmir 3.İdare Mahkemesi konuyla ilgili verdiği kararda Fazla’nın itirazlarını yerinde buldu. Kararda Şirinyer Parkı içinde bulunan Kadın Aktivite Merkezi’nin Çevik Bir Meydanı’ndaki yeşil alana taşınması girişimini uygun bulmadı. Kararı Ege Postası’na değerlendiren Lokman Fazla “benim iki konuda itirazım vardı. Birincisi aktarm istasyonu adı altında otobüs garajının bölgeye yapılacak olması, ikincisi de Kadın Aktivite Merkezi’nin yıkılarak Çevik Bir Meydanı’na taşınacak olması. Bu konulardaki itirazımı defalarca dile getirdim ama kulak asılmadı. Ben de konuyu yargıya taşıdım. Yargının kararı benim ne kadar haklı olduğumu gösterdi. Büyükşehir Belediyesi’yle Buca Belediyesi arasında imzalanan protokol bu kararla dayanağını kaybetmiştir. 5 binlik planların Büyükşehir Mecliesi’nde yeniden mahkemenin kararı doğrultusunda düzenlenmesi gerekir” diye konuştu.


TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYAN ZARARLAR AÇABİLİR
Mahkeme kararında, “Dava konusu olan ve sınırlı bir alanda işlev değişikliği getiren plan değişikliğinin, değişiklik öncesi hazırlanan plan revizyonunun tümünün mahkememizin anılan kararı ile iptal edilmiş olması karşısında dava konusu plan değişikliğinin planın bütünlüğü, sürekliliği ve dengeleri bakımından planlama ilkeleri yönünden değerlendirilmesi olanağı yoktur. Dayandığı plan iptal edilen değişiklik planı hukuksal bakımdan sakatlanmıştır. Bu bakımdan dava konusu plan değişikliğine ilişkin meclis kararının iptali gerekmektedir. Plan değişikliği sonucu uygulama işlemlerinin başlayabileceği ve uygulama işlemleri yönünden telafisi mümkün olmayan zararlar açabileceği açıktır” denildi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.