Dolar 34,1551
%0.06
Euro 38,2216
%-0.06
Altın 2.936,020
%0.09
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şırnak'ta hacı adayları yola çıktı

Şırnak'ta hacı adayları yola çıktı

Şırnak'tan hac ibadetini yerine getirmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvuran hacı adayları, dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Bu yıl Şırnak il genelinde hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara 210 kişi gidecek....

  • Ege Postası
  • 27.09.2013 - 11:56
Şırnak'tan hac ibadetini yerine getirmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı'na başvuran hacı adayları, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Bu yıl Şırnak il genelinde hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara 210 kişi gidecek. Uğurlama töreninde konuşan Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, "Bu değerli kardeşlerimizi hem kendilerini, hem bizleri temsilen mukaddes topraklara, Mekke-i Mükerreme'ye, Medine-i Münevvere'ye yolcu ediyoruz. Yolculukların en mukaddesini icra edecekler. Orada Allah'a ve Allah'ın Resulü'ne misafir olacaklar. Cenab-ı Hak onları davet etti, onlar da Cenab-ı Hakk'ın davetine icabet ettiler. Bugün bu kutsal yolculuğa kardeşlerimizi yolcu ediyoruz. İl genelinde 210 kardeşimizi bu sene kutsal diyara, Kabe-i Muazzama'ya yolcu edeceğiz." diye konuştu.

Müftü Kaplan, hacı adaylarına şu tavsiyelerde bulundu: "Onlara tavsiyemiz, orada renkleri, dilleri, kültürleri, ülkeleri farklı milyonlarca kardeşimizle buluşup kucaklaşacaklar. Renkleri, dilleri, kültürleri ayrı da olsa aynı dua ile Allah'a yalvaracaklar. Ellerini açıp dua edecekler. Aynı Kabe'nin etrafında tavaf edip, dua edecekler. Ve hacı olacaklar. Milyonlarca Mümin ile birlikte Arafat'ta olacaklar. Arafat en mukaddes yer ve arefe günü de en kutsal gün. Duaların reddedilmediği bu günde bizi unutmayacaklar. Kendilerine, ailelerine, özellikle Şırnak'ımıza, genelde ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine huzuruna dua edecekler."

Hacı adayları da çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Peygamber efendimizin ziyaretine gidiyoruz. Allah bütün Müslümanlara nasip etsin." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.