Dolar 34,1178
%0.3
Euro 38,0472
%-0.02
Altın 2.867,630
%1.35
Bist-100 9.916,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şırnaklılar paketten memnun ama yeterli bulmadı

Şırnaklılar paketten memnun ama yeterli bulmadı

Şırnak’ta vatandaşlar Başbakan’ın açıkladığı demokratikleşme paketinden memnun olduklarını ama yeterli bulmadıklarını ifade etti.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanan demokratikleşme paketi sebebiyle bütün Türkiye...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 16:08
Şırnak’ta vatandaşlar Başbakan’ın açıkladığı demokratikleşme paketinden memnun olduklarını ama yeterli bulmadıklarını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklanan demokratikleşme paketi sebebiyle bütün Türkiye gibi Şırnaklılar da merakla televizyon ekranlarına kilitlendi. Başbakan’ın canlı olarak açıkladığı paketi dinleyen Şırnaklılar, paketten memnun olduklarını ama yeterli bulmadıklarını ifade etti. Cizre Hak-Par İlçe Başkanı Serhan Seyitoğlu, pakette yer alan kamu kurumlarında başörtüsü yasağının kaldırılmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Başkan Seyitoğlu, “Hak ve Özgürlükler Partisi olarak seçim barajının tartışılmasına yönelik atılan adımı iyi karşıladık. Demokratikleşme adına seçim barajının kaldırılmasını istiyoruz. Oy alan her partinin Meclis'e girmesini istiyoruz. Köy isimlerinin de eski isimlerini alma konusunda yapılan yasanın kaldırılması bizi sevindirdi. Artık her köy ve beldenin eski Kürtçe ismini almasını istiyoruz. Kamu kuruluşlarında da başörtüsü yasağının kaldırılması bizi çok sevindirmiştir.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.