Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sivas’ta ilk cuma namazında camiler doldu

Sivas’ta ilk cuma namazında camiler doldu

Ramazan ayının ilk cumasında vatandaşlar camilere akın etti. On bir ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’in gelmesiyle birlikte vatandaşlar camileri doldurdu. Rahmet ayının ilk cumasında camilere sığmayan vatandaşlar, namazı avlularda ve bahçelerde...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 19:44
Ramazan ayının ilk cumasında vatandaşlar camilere akın etti. On bir ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’in gelmesiyle birlikte vatandaşlar camileri doldurdu.

Rahmet ayının ilk cumasında camilere sığmayan vatandaşlar, namazı avlularda ve bahçelerde kılmak zorunda kaldı. Yukarı Tekke Mezarlığı’nda bulunan Abdulvahabi Gazi Camii ilk cuma namazında doldu taştı. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (sas) sancaktarı olarak bilinen Abdulvahabi Gazi Hazretleri'nin türbesinin bulunduğu camiye akın eden vatandaşlar, Kur'an okudu ve bol bol dua etti. Camiye gelen her yaştan Müslüman günahlarının affı için ellerini kaldırdı. Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Beyazıd ile torunları Osman, Orhan ve Abdullah’ın kabirlerinin de yer aldığı camiye gelen vatandaşlar, onlar için de dua okudu. Camiye sığmayan vatandaşlar, sıcak havaya rağmen cami bahçesi ve yola serilen hasırlar üzerinde namazlarını kıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.