Dolar 34,2471
%0.3
Euro 37,8290
%0.15
Altın 2.930,000
%0.48
Bist-100 8.953,00
%0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sivil Toplum Kuruluşları çözüm sürecine destek için bir araya geldi

Sivil Toplum Kuruluşları çözüm sürecine destek için bir araya geldi

Çorum'da faaliyet gösteren 25 ayrı sivil toplum kuruluşu, 'İnsani Değerler Platformu' adıyla bir araya gelerek, çözüm sürecine destek verdi.    Turgut Özal İş Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, İnsani Değerler...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 11:05
Çorum'da faaliyet gösteren 25 ayrı sivil toplum kuruluşu, 'İnsani Değerler Platformu' adıyla bir araya gelerek, çözüm sürecine destek verdi.

    Turgut Özal İş Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, İnsani Değerler Platformu adına İHL Mezun ve Mensupları Platformu Temsilcisi Ayhan Boyraz, basın sözcüsü olarak açıklama yaptı.

    Çözüm sürecini desteklediklerini açıklayan Boyraz, silahların susması ve Türkiye'de barış ve kardeşliğin tesis edilerek, anaların ağlamaması gerektiğine inandıklarını ifade ederek, çözüm sürecini desteklediklerini açıkladı.

    Türkiye ve bölgede büyük dönüşümler yaşandığını belirten Boyraz, ''İslam coğrafyasında despot ve ceberut yönetimler bir bir yıkılıyor, yerine Müslüman halklar kendi talepleri ve mücadeleleriyle kendi kendilerini idare etmeye başlıyorlar. Bazı yerlerde daha az olmakla birlikte bu değişim ve dönüşümler çoğu yerde sancılı ve kanlı oluyor. Bugün Suriye halkı sancılı bir şekilde olsa da değişim talebini diri tutmaya devam ediyor. Benzer bir değişim ve dönüşüm ülkemizde de farklı bir boyutta gerçekleşiyor. '' dedi.

    Tüm dünyadaki değişimlerin altında aslında mevcut paradigmanın değişmesi yattığını dile getiren Ayhan Boyraz, baskı, şiddet, zor ve silahla halkları yönetmenin sürdürülebilirliğinin kalktığını aktardı. Artık dünyadaki zinde güç odakları başta olmak üzere herkes bu realitenin farkına vardığını söyleyen Boyraz şöyle devam etti: ''Tüm dünyadaki bu paradigma değişikliğini ülkemiz de doğru algılamış ve on yıllardır ülkemizin ilerlemesi ve kalkınması önündeki en büyük engel olan terörle mücadelede değişen paradigmaya da uygun bir şekilde yöntem değişikliğine gitme talebini Türkiye Cumhuriyeti hükümeti birinci ağızdan deklare etmiştir. Silahlı mücadeleyi önceleyen eski paradigma artık bitmiştir. Terörle mücadelede yeni bir süreç başlamıştır. Bizlere düşen bu süreci dualarımızla desteklemek ve ona düşüncelerimizle katkıda bulunmaktır. Bugün gün, geçmişin intikamı ile gönlümüzü ve geleceğimizi karartma günü değil, çocuklarımız ve gençlerimiz adına geleceğe huzur ve barış tohumları saçma günüdür. İnsani Değerlere Hizmet Platformu olarak bu duygu ve düşüncelerle Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi kapsamında Demokratik Açılım Sürecini desteklediğimizi ilan ediyoruz. 10 yıllardır korku, baskı, şüphe, gerginlik, şiddet, düşmanlık, terör ve güvenlik ekseninde kurgulanan "Kürt algısı" ve politikalar, aynı beşeri ve kültürel coğrafyayı paylaşan insanları maalesef kalben ve zihnen birbirinden uzaklaştırmıştır. Kendi dindaşını, tarihdaşını ve vatandaşını "ötekileştirme" yaklaşımını artık geride bırakmak zorundayız. Bugüne kadar Kürt meselesi, Türkiye'ye hakim olan tek kültürlü ulus devlet anlayışına dayalı dar milliyetçi açı nedeniyle, hep milli güvenlik endişesine ve "terörle mücadele pratiğine" dayalı bir muameleye maruz kalmıştır. Beklentisi içinde olduğumuz anayasal reformların oluşturacağı çok kültürlü demokratik hukuk devleti süreci Kürt meselesinin çözümünde büyük rol oynayacaktır. Barış ve güvenliğin inşası için öncelikle Türkler ile Kürtler arasındaki özgüvenin tamir edilip daha da tahkim edilmesi gerekmektedir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.