Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sorgun, meslek yüksek okuluna kavuşuyor

Sorgun, meslek yüksek okuluna kavuşuyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Sorgun’da açılacak olan meslek yüksek okulunun bu yıl öğrenci alacağını söyledi.Sorgun Büyük Termal Otel’in Sultan Sofrası Lokanta kısmında düzenlenen toplantıya Sorgun Kaymakamı...

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 20:42
Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Sorgun’da açılacak olan meslek yüksek okulunun bu yıl öğrenci alacağını söyledi.

Sorgun Büyük Termal Otel’in Sultan Sofrası Lokanta kısmında düzenlenen toplantıya Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve sivil topum örgüt temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Ahmet Şimşek, Sorgun’a şimdiye kadar üniversitenin bölümlerinin çoktan açılmış olması gerektiğini, fakat imkansızlıklar ve bazı aksaklıklardan dolayı bu zamana kadar geciktiğini dile getirdi.

Belediye Başkanı Şimşek, “Şu ana kadar ekonomik nedenler ve bazı imkansızlıklardan dolayı Sorgun’a üniversitenin bölümlerini açamadık ama sağ olsun başbakan yardımcımızın bulduğu bir kaynakla, rektörlüğümüz okulun devrini alıp yapım ihalesini sürecini başlattılar. 5-6 ay gibi bir zaman zarfında yapım işleminin gerçekleşeceğini düşünüyoruz. İnşallah eğitim-öğretim sezonuna yetişir diye düşünüyoruz." dedi.

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç da Sorgun'un, bulunduğu konum itibariyle çok büyük ve çok zengin bir yere sahip olduğunu ifade etti. Kılış, şöyle devam etti: "İlçemiz, Yozgat’ın en büyük ilçesi ve gelişmeye, büyümeye çok müsait bir coğrafik yapıya sahip. İnşallah Sorgun yüksek okulun tamamlanıp öğrenci almasıyla birlikte gelişimini daha da hızlandıracaktır. Belediye başkanımızın da dediği gibi birlikte yola çıkarak çok yol kat ettik, tek tek esnafları gezerek üniversitenin şehrimize gelmesi için maddi manevi desteklerini aldık. Sayın başbakan yardımcımızın da desteğini alarak rektör beyin uğraşlarıyla yüksekokulumuzu eğitim öğretime yetiştirmeye çalışacağız inşallah.”

Toplantıda konuşan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise Sorgun'un, Yozgat'ın en büyük ilçesi aynı zamanda hızlı gelişen bir ilçe konumunda olduğuna işaret ederek, "Bu kadar büyük bir ilçede meslek yüksek okulunun olmaması büyük eksiklikti. Senatomuz ve çalışma arkadaşlarımızla bunu değerlendirdik. Protokole rağmen üniversite olarak Sorgun Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatının tamamlanması için devraldık. Şu anda ihale aşaması tamamlandı. İnşaatında yapımı Kasım 2013 kadar tamamlanmış olacak. İnşaatın ve diğer altyapı üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Sorgun Meslek Yüksek Okulu öğrenci alımı yapacak. Ancak şu anda okulumuzun inşaatı tamamlanmadığı için tamamlanana kadar alınacak öğrencilerimiz Yozgat merkez kampüsümüzde eğitim görecek." dedi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.