Dolar 34,1771
%0.12
Euro 38,1912
%-0.14
Altın 2.934,200
%0.03
Bist-100 9.829,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer ve Yücel’den meydanda değişim ve demokrasi vurgusu

Soyer ve Yücel’den meydanda değişim ve demokrasi vurgusu

Mazbata tören ve devir teslim töreninin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, burada yaptığı konuşmada da demokrasi ve değişim vurgusu yaptı. Soyer ve Yücel’den meydanda değişim ve demokrasi vurgusu

  • Ege Postası
  • 08.04.2019 - 13:52

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Kampanya sürecinde sesi kısılan ve konuşmasını kısa tutan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “35’inci belediye başkanı olmak büyük gurur. Bu büyük gururun farkındayım. Ve bu büyük onura layık olmak için canla başla çalışacağım” sözünü verdi.

Başkan Tunç Soyer, “Buradan Atama, atalarımıza, bizim için canlarını veren dedelerimize, ninelerimize söz vermek istiyorum; o soylu mücadelelerine layık olmak için sonuna kadar mücadele edeceğim. Türkiye demokrasiden asla kopmayacak. Demokrasiyi taçlandırmak için İzmir bütün Türkiye’ye öncülük etmeye devam edecek. Bu kampanyanın bıraktığı tahribat nedeniyle size istediğim kadar hitap edemiyorum ama son bir şey söylemek istiyorum; güzel günler göreceğiz çocuklar, motorları maviliklere süreceğiz” dedi.

İZMİR BÜTÜN TÜRKİYE’YE DEMOKRASİ DERSİ VERMEYE DEVAM EDECEK

Seçmenin memnun olmadığı 17 yıllık AK Parti yönetimini yerel seçim aracılığıyla uyardığını kaydeden Başkan Tunç Soyer, “Sokaklarda beraber çalıştık. Gördük ki birleşe birleşe kazanıyoruz, kazanmaya devam edeceğiz. İzmir bütün Türkiye’ye demokrasi dersi vermeye devam edecek. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Türkiye 1 Nisan’dan itibaren bir değişimi başlattı. Türkiye ‘bunlar asla gitmeyecekler, asla gönderemeyeceğimiz, bunlar burada çakılıp kalacaklar’ denilen bir noktada. Onların gitmesinin mümkün olduğunu bütün Türkiye’ye gösterdi. Bütün Türkiye bunun yerelden başarılabileceğini gördü. Şimdi tüm Türkiye’nin belediye başkanları bir araya gelerek Türkiye’yi Atatürk’ün bıraktığı mirasa layık şekilde demokrasiyle buluşturarak, müreffeh ve muassır medeniyetler seviyesine el birliğiyle çıkaracağız” diye konuştu.

ROMANLARA SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ

Dünya Romanlar Günü’nü de kutlayan ve arka sıradakilerin yanı sıra Romanlara sonuna kadar sahip çıkacağı sözünü veren Başkan Soyer, “Bugün Dünya Romanlar Günü. Romanlar eşit vatandaş olma haklarını 1971 yılından beri bütün dünyada duyurmaya çalışıyorlar. Bugünden itibaren izmir büyükşehir belediyesi belediye ana olarak tüm vatandaşlarımızı aynı şefkatle kucaklayacak. Roman vatandaşlarımızı bugüne kadar esirgenen sevgiye ve şefkate kavuşturacağız. Önceliğimiz elbette Roman vatandaşlarımız olacak. Dünya Roman Günü vesilesiyle onlara sonuna kadar sahip çıkacağımızı duyurmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANI YÜCEL’DEN KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR, SOYER’E TAM DESTEK

Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de demokrasi vurgulu konuşmasında, Tunç Soyer’e tam destek verdi. İl Başkanı Yücel, “Bugün İzmirlilerin büyük desteğiyle  seçilen ve göreve gelen sayın Soyer görevi sayın Kocaoğlu’ndan devraldı. 15 yıl kentimize başarıyla hizmet eden sayın Aziz Kocaoğlu’na partim adına ve şahsım adına teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Görev süresi dolan tüm belediye başkanlarımıza kentimize vermiş oldukları hizmetler nedeniyle teşekkür ve hizmetlerimi sunuyorum. O bu kenti aşkla yöneteceğim dedi. Bu düşüncesini, inancını yaptığı her çalışmada dışarıya yansıttı. İzmir’in rekor oyla seçilen yeni büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’i kutluyorum ve başarılar diliyorum. Başarılı olacağına bütün yüreğimle inanıyorum ve eminim” diye konuştu.

YÜCEL: HER TÜRLÜ KARALAMAYA, ÇAMUR ATMAYA KARŞIN İZMİR BU SINAVDAN BAŞARIYLA ÇIKMASINI BİLDİ

“31 Mart yerel seçimlerinde çok zor şartlar altında, vatan ve millet sevgisiyle, Atatürk ve Cumhuriyet aşkıyla hep beraber çalıştık. Amacımız Cumhuriyete layık şekilde, ülkemize, yaşadığımız kente hizmet etmek. Bu yola çıkarken Cumhuriyeti ve demokrasiyi,  hukuku ve adaleti, çalışan üreten paylaşan ve bölüşen Türkiye Cumhuriyeti hayali kuran sizlerle birlikte yola çıktık. Bu yolda sırf kendi ikballeri ve kişisel hırsları uğruna halkı kandıran, toplumu bölen ve kutuplaştıran anlayışın akla ve hayale sığmayacak iftiralarıyla çamur atmasıyla karşı karşıya kaldık” diyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Ancak İzmirli hemşehrilerimiz geçmişte olduğu gibi, 31 Mart’ta da bu anlayışa pirim vermedi.  İktidar baskısına ve neredeyse yobazlığa varan söylemlerine karşı İzmir sokaklarını gezdiklerinde inadına sokaklarda ve meydanlarda baş kaldırdıklarını gördüğünüzde gurur duyabiliyor musunu? İzmirli bunlara bakar. Çünkü İzmir kurtuluşun ve kuruluşun başkentidir. Bu bir demokrasi yarışıydı. İzmir bu sınavdan başarıyla ve yüzünün akıyla çıkmayı bildi. İktidarın bütün hukuk dışı uygulamalarına ve içi boş vaatlerine rağmen, karalama ve çamur atmalarına karşın Cumhuriyetin demokrasinin barışın ve kardeşliğin kenti olduğunu bir kez daha ispatladı.” 

HÜSMEN KIRKPINAR: BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANDIK, BUNDAN SONRA DA…

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da,  “İsterseniz olur. Bu şeyi isteyen bir birey değil de millet isterse çok çok daha iyi olur. Türkiye’ye de bahar gelecek inşallah saatler var. İstanbul büyükşehir belediye başkanımız da mazbatasını alacak. Biz birleşe birleşe kazandık. Bundan sonra da ürete ürete kazanacağız. Bunun yolu büyükşehir belediye başkanımız sayın Tunç Soyer’in başarısına bağlıdır. Kendisine başarılar diliyorum” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.