Dolar 34,2024
%0.06
Euro 38,1234
%0.08
Altın 2.898,060
%0.07
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soysal: Çiğli'nin parasını çarçur ettirmeyeceğiz

Soysal: Çiğli'nin parasını çarçur ettirmeyeceğiz

Çiğli Belediye Aralık ayı meclis toplantısına AK Parti Grup Başkan vekili Sıddık Soysal ile CHP Grup Başkan vekili Ali Karabay arasında yaşanan tartışma damga vurdu. AK Partili Soysal, Çiğli Belediyesinin kendi imkanları ile Büyükşehir Belediyesinin işlerini yaptığı gerekçesi ile eleştiri getirerek tepki gösterdi Soysal " Çiğli'nin parasını Çiğli Belediye Başkanının çarçur etmesine izin vermeyeceğiz" derken CHP'li Karabay ise, "yapılan yatırımlar sadece İZSU'nun bütçesi ile yapılıyor.Orada okullara da yapılan hizmetler de var. " diyerek karşılık verdi.

  • Ege Postası
  • 03.12.2012 - 19:26
 HABER SERVİSİ-Çiğli Belediye Başkanı meclisi Aralık ayı meclis toplantısı hafta içi tıbbi operasyon geçiren Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ın yokluğunda yapıldı. Hüseyin Benzer ‘in başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında Meclis salonunda ilk sözü AK Parti grup Başkan Vekili Sıddık Soysal aldı. Soysal, Çiğli Belediye’sinin İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaptığı imkanlarını kullanarak hizmet ürettiğini söyledi. Soysal eleştirilerini şu sözler ile sürdürdü, "Çiğli Belediyesi kendi sorumluluk alanının dışında olan alanlara girdiğinde hukuki bir sorunla karşı karşıya kalacağını ifade etmek isterim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan bir yerde Çiğli Belediyesi meclis kararı almadan böyle bir yatırım yapamaz. Kanal Büyükşehir Belediyesi’nin işi, çöp Büyükşehir Belediyesi’nin işi…Siz buralarda kalkıp Çiğli'nin parasını kullanırsanız işte o zaman hukuki bir sorunla karşı karşıya kalacaksınız demektir. Buradan meclis üyesi ve Çiğlili bir vatandaş olarak sizleri uyarmak isterim...Buralarda harcayacağınız paraların Çiğli'de tüm mahallemizin eksiklerini tamamlanmasında kullanılması daha uygun olacaktır. Burada yapılmamış işleri yapılmış gibi göstermek bana göre hem meclisi yanıltmak hem de Çiğli halkını kandırmaktan başka bir şey değil. Eğer yatırımlar Çiğli Belediyesi’ni ilgilendiriyorsa Çiğli Belediyesinin hakkından, Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiriyorsa Büyükşehir Belediyesi’nin payından aktarılması gerekiyor. Çiğli’nin parasını Çiğli'nin yararına kullanmamız gerekiyor.Çiğli'nin parasını Çiğli Belediye Başkanının çarçur etmesine izin vermeyeceğiz"

KARABAY " OKULLARINDA BAKIMINI YAPIYORUZ"
CHP Grup Başkan Vekili Ali Karabay söz alarak Sosyal’a cevap verdi. Karabay, “ Yapılan sinevizyon gösterisinde sadece Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetler değil, orada okullara da yapılan hizmetler de var. Okulların daha sağlıklı bir ortamda eğitimlerini yapmalarını sağlamak için çalışmalar yapıyor. Burada yapılan işlerin tamamı İZSU'nun yaptığı yatrımlardır.Çiğli'nin cebinden çıkan bir para yok. Çiğli Belediyesi burada yapılan yatırımların çevrede vatandaşların bir talebi varsa, onların taleplerini dinlemek için orada sadece bir koordinatör atanmıştır.Grup Başkan vekili arkadaşımız hiç tasalanmasın burada yapılan bütün yatırımlar bütçesi İZSU bütçesinde yapılmaktadır. Bunu burada belirtmek isterim" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.