Dolar 34,1938
%0.09
Euro 38,1640
%0
Altın 2.894,460
%-0.88
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sri Lankalı Bakan Türk işadamlarını ülkesinde yatırım yapmaya davet etti

Sri Lankalı Bakan Türk işadamlarını ülkesinde yatırım yapmaya davet etti

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Yatırımlar Teşvik ve Destekleme Bakanı Faizer Mustapha, Türk işadamlarını ülkesinde yatırıma davet etti. Sri Lankalı Bakan Mustapha ile Ankara Büyükelçisi Bharathi Wijeratne beraberindeki heyet Mersin...

  • Ege Postası
  • 06.09.2013 - 14:59
Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Yatırımlar Teşvik ve Destekleme Bakanı Faizer Mustapha, Türk işadamlarını ülkesinde yatırıma davet etti.

Sri Lankalı Bakan Mustapha ile Ankara Büyükelçisi Bharathi Wijeratne beraberindeki heyet Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti. Faizer Mustapha ziyarette yaptığı konuşmada Sri Lanka nüfusunun yüzde 10’unun Müslüman olduğu bilgisini verdi. Türkiye’nin her geçen gün daha güçlü bir ülke haline geldiğine işaret eden Mustapha, “Bir Müslüman olarak Türkiye ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyorum. 24 yıl terörle mücadele verdik. Bu zaman dilimi içerisinde yüz binlerce insanımız hayatlarını kaybetti. Türkiye her zaman terörizmin karşısında olmuştur. Türkiye Başbakanı Erdoğan terörizme karşı büyük mücadele verdi. Başbakan Erdoğan’a ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne Sri Lanka’nın arkasında durduğu için teşekkür ederiz." diye konuştu.

Türkiye’deki yatırım yollarını açmak istediklerini dile getiren Mustapha, "Türkiye ile 25 milyar dolar ticaret hacmimiz var. İnşaat alanında, kauçuk ve çayda Türkiye ile karşılıklı alışverişimiz var. Önümüzdeki zamanlarda iki ülke arasındaki yatırım imkanları artacaktır. Çünkü Türk işadamları çok girişken bir yapıda. Ülkemizi terör olaylarından dolayı fazla tanıtamadık. Daha önce yaptığımız iş birliği toplantılarında işadamları Sri Lanka’yı çay bahçesi olarak gördüklerini anlattılar. Çayın haricinde sunacağımız başka güzelliklerin de olduğunu anlatmak için geldik. Bağlantıya geçtiğimiz Türk işadamları ülkemizde yatırım yapmak istiyor.” şeklinde konuştu.

TERÖR OLAYLARINDA DIŞ MİHRAKLARIN OYUNUNA GELMEYİN
Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Bharathi Wijeratne ise bazı dış mihrakların oyunu nedeniyle kendilerinin 30 yıl terörle mücadele etmez zorunda kaldığını ifade etti. Türk insanına mesaj veren Wijeratne, "Sizden isteğim ülkenizin kıymetini bilin ve dış mihrakların oyununa gelmeyin." ifadesini kullandı.

Vali Güzeloğlu ise terörle uzun yıllar mücadele ederek bunu aşan Sri Lanka’nın ticaret ve sanayi noktasında Türkiye ile ortak geliştireceği projelerin bulunduğunu söyledi. En son yaşanılan tusunami felaketi sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sri Lanka’yı ziyaret ettiğini anlatan Güzeloğlu "2005 yılında felakete uğrayan Midigama’da bir Türk köyü kurularak Türkiye-Sri Lanka kardeşliğine ciddi katkı konmuştur. Sri Lanka bu yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ‘Onur Konuğu’ olarak yer almıştır. Mersin ve Tarsus’ta Sri Lanka ile ilişkilerin geliştirilmesi temelinde ticarete dönük projelerin tartışılması gerçekleşecektir. Bu buluşmalar dostlukların ve ticaretin gelişmesine çok önemli kazanımlar sağlayacaktır. Öte yandan bölgesinde ve küresel ölçekte dünyanın en büyük 16’nci ekonomisi olan Türkiye, 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında girmeyi hedefleyen bir büyük ülkedir." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.