Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sürekli: İzmir'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Sürekli: İzmir'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Radyo Egepostası’nın konuğu olan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı.

  • Ege Postası
  • 01.05.2018 - 16:24

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Programda İzmir’deki sağlık yatırımlarından Karşıyaka Devlet Hastanesi ve Karşıyaka Stadı’nın son durumu ile TOKİ yatırımlarına kadar bir dizi konu hakkındaki soruyu yanıtlayan AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli, 28 Nisan’da gerçekleştirilen AK Parti İzmir İl Kongresi’ni de değerlendirdi.

24 HAZİRAN’DAN SONRA İZMİR’DE HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı coşkulu ve yoğun katılımlı İzmir kongresinin 24 Haziran seçimlerinin habercisi olduğunu dile getiren AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Cumhur İttifakı olarak İzmir’de birinci parti olmayı hedeflediklerini belirtti.

İZMİR’DE CUMHUR İTTİFAKI OLARAK HEDEFİMİZ BİRİNCİLİK

Sürekli, “24 Haziran’da artık İzmir’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Cumhur İttifakı İzmir’de çok önemli sonuç alacak. Çok başarılı olacak. Çok iddialıyız. Özellikle miting ve kongreden sonra. İzmir’de biz Cumhur İttifakı olarak hedefimiz birincilik. İzmir’de birinci parti olmak istiyoruz ittifak olarak” dedi.

DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, DAHA ÇOK ANLATACAĞIZ

İzmir’de istedikleri oy oranına henüz ulaşamama noktasında kendi hataları da olduğunu belirten AK Partili İzmir Milletvekili  Kerem Ali Sürekli, “Biz istediğimiz seviyeye gelemediysek bizim hatamız diyor sayın Cumhurbaşkanı. Daha çok çalışacağız daha çok anlatacağız. Seçmen her zaman haklıdır. Algıları değiştireceğiz. Algı operasyonlarını boşa çıkaracağız. Daima anlatacağız. Birebir iletişim” şeklinde özeleştiri yaptı.

BÜYÜKŞEHİR İSTEMEZÜKÜ BIRAKMADI, HEP İTİRAZ HEP MAZERET

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sürekli ‘istemezükçü’ bir tutum takındığını, hep itiraz ve mazeret ürettiğini savunan AK Parti İzmir Milletvekili Sürekli, “Büyükşehir istemezükü bırakmadı. Hep itiraz hep mazeret. Hükümet vermedi. Bazen dolaşıyoruz vatandaşın arasında. Bize oy vermeyen belli. İzmir’e gerektiği yatırımı yapmıyorsunuz. Anlatıyoruz. Anlatınca biz böyle bilmiyorduk. Demek ki hata bizde. Daha çok anlatacağız” şeklinde sürdürdü açıklamalarını.

KARŞIYAKA’DA 13 KATLI DEVLET HASTANESİNİ YAPACAĞIZ

İzmir’deki sağlık yatırımlarındaki son nokta hakkında da ayrıntılı bilgi veren Vekil Kerem Ali Sürekli, Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin son durumuyla ilgili şunları söyledi:

“İzmir’de sağlıkta muhteşemiz. Sağlıkta hükümetimiz çok büyük yatırımlar, işler yaptı. 2002’de sağlıkta memnuniyet yüzde 39 iken şu anda yüzde 72. Ve İzmir’de memnuniyet oranı daha fazla, yüzde 85’ler civarında. Ben bu başarıyı sağlayan hükümetimiz başta olmak üzere sağlık camiamıza da teşekkür ediyorum. Sağlıkta da müjdelenenler tek tek hayata geçecek. Karşıyaka’da 150 yataklı hastanenin sonuna geldik. Çok soruluyordu bu nokta. Hatta bir bilgilendirme toplantısı yaptık. Eski yıkılan hastane 8 dönüm üzerine kuruluydu. Orada gereken alan 16 dönümdü, 8 dönümlük yanda sağlık alanı vardı. Ancak 8 dönümlük parselde kamulaştırma işlemi vardı. 3-4 yıl gecikecekti. Ne yaptık. Karşıyaka Belediyesi Başkanımızla konuştuk, bunu çözelim dedik. Yüksek katlı bir hastane yapılabileceği konusunda ışık aldım. Bakanlık olumlu görüş bildirdi. Kamu hizmeti olduğu için destek olacağını söyledi sağ olsun. Büyükşehir ile gerekli görüşmeleri yaptı. Bu hafta geçerse büyükşehire onay için gidecek. 13 katlı, 24 bin metrekarelik kapalı alana sahip hastaneyi Karşıyaka’ya yapacağız.”

KARŞIYAKA STADI YAPILACAK, BİZ HİÇBİR ZAMAN VERDİĞİMİZ SÖZÜ YAPMAMAZLIK ETMEDİK

Karşıyaka Stadı ile ilgili son durum değerlendirmesini de yapan AK Partili Milletvekili Kerem Ali Sürekli, süreç hakkında şu bilgilendirmeyi yaptı:

“Karşıyaka Stadı yapılacak. Sayın Başbakanımız Nefes Kredisi ile ilgili törende ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımız mitingde Karşıyaka Stadı yapılacak dedi. Verdiğimiz sözü yapmamazlık etmedik biz zaten hiçbir zaman. Hükümetimiz irade sergiledi, yapımına başlandı. O zaman da dava açıldı. Biz Karşıyaka’yı statları siyaset üstünde tutuyoruz. Davalarından vazgeçerlerse hiçbir sorun kalmıyor. Ruhsat bakanlıktan geçer er geç. Karşıyaka’da en son dava açılmasından dolayı sorun gözüküyor. İnşallah bunlar da aşılacak. Davanın takibini Bakanlığımız yapar. Bekleneni fazlasıyla yapmak bizim taahhüdümüzdür ve yapıyoruz.”

İNŞALLAH 3 İLÇEMİZE DE UYGUN BİR ALAN BULURUZ

İzmir’de TOKİ yatırımları için çok uğraştıklarını ancak yer sıkıntısı yaşadıklarını anlatan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, özellikle Çiğli-Bayraklı-Karşıyaka’da üç bölgenin ihtiyacını karşılayabilecek arsa arayışı içinde olduklarını dile getirdi:

“TOKİ zaten önemli. Kongrelerde de söyledim. Yer problemi var. 3-5 bin konut yapmak istiyoruz. Yer konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Hamza Bey ile de konuştum. Toki ile toplantı yapacağız. Özellikle Çiğli Bayraklı’da ihtiyaç var. Çiğli’deki özeleştirme idaresinde çıktı. İzmir’de bizlerin temennisi dileği TOKİ’nin büyük projeler gerçekleştirmesi. Kınık’ta 250 konut bitti. Karabağlar’da bir çalışma var. Karşıyaka Çiğli Bayraklı’da TOKİ’ye ihtiyaç var. Diğer vekillerle arazi araştırması yaptırıyoruz. İnşallah 3 ilçemize de uygun bir alan buluruz. Daha düşük ölçekli bir arazi bulursak bu arada çalışmalarımız devam edecek.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Kerem Ali Sürekli: Kongremiz muhteşemdi. İzmir’de biz hakikaten AK Parti’nin ilk kuruluşundan bu yana coşkulu mitingler yaptık ama bu kez farklıydı. Çok coşku vardı. İnsanlar çok neşeli, mutlu, umutluydu, motivasyonu çok yüksekti. Emeği geçen başta il başkanımız ve teşkilat mensuplarımızı ve tüm katılımcılarımızı tebrik ediyorum. Bizler de katkı koymaya çalıştık. Başarılı olduk. Bir olduk beraber olduk muhteşem bir miting ortaya çıktı. sayın Cumhurbaşkanımız Başbakanımız çok mutlu oldu. İlk kez teşekkür tweeti attı. Gözlerinden okunuyordu sayın Cumhurbaşkanının mutluluğu. Bu miting ve kongre 24 Haziran’ın habercisiydi bence.

İzmir’i bu kez çok farklı gördüm. Muhteşem mesajlar verdi İzmir’e. Samimi bir şekilde düşüncelerini paylaştı. Samimi idi mesajları. Hayat tarzı ile ilgili endişeleri anlattı, 16 yılda İzmir’de ne sıkıntı yaşadı hemşehrilerimiz, bunu sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti. Yine biz istediğimiz seviyeye gelemediysek bizim hatamız diyor sayın Cumhurbaşkanı. Daha çok çalışacağız daha çok anlatacağız. Seçmen her zaman haklıdır. Algıları değiştireceğiz. Algı operasyonlarını boşa çıkaracağız. Daima anlatacağız. Birebir iletişim.

Mithat Umutoğulları: Zaman zaman CHP ile karşı karşıya geliyorsunuz. Sağlıkta ciddi yatırımlar var. İyi yapıldı demek çok mu zor'

Kerem Ali Sürekli: İzmir’de sağlıkta muhteşemiz. Sağlıkta hükümetimiz çok büyük yatırımlar, işler yaptı. 2002’de sağlıkta memnuniyet yüzde 39 iken şu anda yüzde 72. Ve İzmir’de memnuniyet oranı daha fazla, yüzde 85’ler civarında. Ben bu başarıyı sağlayan hükümetimiz başta olmak üzere sağlık camiamıza da teşekkür ediyorum. Sağlıkta da müjdelenenler tek tek hayata geçecek. Yıpranma payı başta olmak üzere. Çiğli’de yedi yıldızlı otel konforunda otel var. Ödemiş Devlet Hastanesi. Başbakanımız açılışını yaptı. 300 yataklı. Muazzam bir hastane, suda doğum bile yapılıyor. Ödemiş, Birgi’ye gittiğinde gezmek için hastaneye uğramalarını tavsiye ediyorum. Bornova Devlet Hastanesi bitti. Resmi açılışı yapılacak. Bitmek üzere olan yeni planlamaya aldığımız hastaneler de var. Şehir hastanesi. Muhalefet hep eleştirdi. Şimdi sesleri niye çıkmıyor. Eleştirirken gecikmeyi dile getirdiler. Oranın zemini ortada. Bürokratik işlemler vardı. Zemin sert zemin olduğu için ona göre çalışmalar yapıldı. Şu anda özellikle otobandan Bergama tarafına gidenler sağ tarafa bir baksınlar muhteşem bir eser yükseliyor. 2060 yataklı bir hastane burası. 20 Mayıs 2020 teslim tarihi. İnanıyorum ki erken bitecek. Çiğli altı ay önce açıldı. 2019 sonunda açılacak. 214 tane yoğun bakım, 54 ameliyathane var, günde 72 bin kişinin giriş çıkış yapacağı bir yer. Esnafın kazancını düşünün. 6 bin kişi istihdam edilecek. 4 bin 500 kişilik kapalı otoparkı var. Depreme karşı sistem geliştirilmiş, son teknoloji kullanılarak yapılmış dev bir eser. Şehir hastanesi faaliyete geçinceye kadar Menderes’teki hastane hızlı şekilde yapımı sürüyor. İnşallah sonbahara doğru hizmete açılmasını bekliyoruz.

Mithat Umutoğulları: Belediyelerinizle aranızda müthiş bir uyum var.

Kerem Ali Sürekli: Bülent Soylu başkanımız bizatihi bire bir takip ediyor bu hastaneyi. Her hafta iki üç kez beni arar, Ankara’ya gelir. Atila Kaya, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan da takip ediyor. Ödemiş’i söyledik, açıldı. Kemalpaşa’da da biz belediye başkanımızla bakana gittik. 250 yataklı bir hastane için çalışma yapılıyor, yer tahsisi yapıldıktan sonra başlanacak. Karşıyaka Belediye Meclisi’ne gelecek olan çok önemli bir gelişme var. Karşıyaka’da 150 yataklı hastanenin sonuna geldik. Çok soruluyordu bu nokta. Hatta bir bilgilendirme toplantısı yaptık. Eski yıkılan hastane 8 dönüm üzerine kuruluydu. Orada gereken alan 16 dönümdü, 8 dönümlük yanda sağlık alanı vardı. Ancak 8 dönümlük parselde kamulaştırma işlemi vardı. 3-4 yıl gecikecekti. Ne yaptık. Karşıyaka Belediyesi Başkanımızla konuştuk, bunu çözelim dedik. Yüksek katlı bir hastane yapılabileceği konusunda ışık aldım. Bakanlık olumlu görüş bildirdi. Kamu hizmeti olduğu için destek olacağını söyledi sağ olsun. Büyükşehir ile gerekli görüşmeleri yaptı. Bu hafta geçerse büyükşehire onay için gidecek. 13 katlı, 24 bin metrekarelik kapalı alana sahip hastaneyi Karşıyaka’ya yapacağız.

Mithat Umutoğulları: Konu Karşıyaka’ya gelmişken stat mevzusuna gelelim. Yılan hikayesine döndü.

Kerem Ali Sürekli: Karşıyaka Stadı yapılacak. Sayın Başbakanımız Nefes Kredisi ile ilgili törende ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanımız mitingde Karşıyaka Stadı yapılacak dedi. Verdiğimiz sözü yapmamazlık etmedik biz zaten hiçbir zaman. Hükümetimiz irade sergiledi, yapımına başlandı. O zaman da dava açıldı. Biz Karşıyaka’yı statları siyaset üstünde tutuyoruz. Ama bazen de gerçekleri paylaşmamız lazım. Evet 2012 yılında statla ilgili çalışmalar başladı, ihale yapıldı, dava açıldı, arkasında yürütmeyi durdurma çıkarıldı. Yılmadık devam ettik. 1.5 yıl sonra davayı Bakanlık kazandı. Davayı açanların haksız olduğu ortaya çıktı. Ama ne oldu fiyat farkı çıktı. Müteahhit fiyat farkı istedi. İhale iptal oldu. Bakanlık yeniden ihaleye çıktı. İhalesi yapıldı. Şimdi de orada bir takım şahıslar, dava açtılar. Geldiğimiz noktada ruhsat başvurusu yapıldı belediyeye. Belediye reddetti. Bakanlık, müteahhit firma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurdu. Vatandaşlarımız da dava açtı. O dava da devam ediyor. Ruhsat işleminin olumlu sonuçlanacağına inanıyorum. Yakından takip ediyor kulübümüz de. Davayla ilgili de kulübümüz dava açanlarla iletişime geçerek projenin ne denli doğru olduğunu anlatmaya çalışıyor. İnşallah kulübümüz dava açanları ikna eder. Davalarından vazgeçerlerse hiçbir sorun kalmıyor. Ruhsat bakanlıktan geçer er geç. Karşıyaka’da en son dava açılmasından dolayı sorun gözüküyor. İnşallah bunlar da aşılacak. Davanın takibini Bakanlığımız yapar. Bekleneni fazlasıyla yapmak bizim taahhüdümüzdür ve yapıyoruz.

Mithat Umutoğulları: İstanbul’da şehir içinde statlar var.

Kerem Ali Sürekli: Avrupa’nın çoğu yerinde de şehir içinde stat var. Davayı açan vatandaşlarımız ve belediyeyle görüşülecek. Otoparkla ilgili de çözüm üretilecek. 15 günde bir maç yapılıyor. Futbol sezonu zaten 7-8 ay. Ve iki saat sürüyor maç. Bize düşen bana düşen milletvekili olarak, durumu takip etmektir. Sonuna kadar takip edeceğiz. Bizim gündemimizde geçmişte verilen bir söz vardı sadece stat değil. Kapalı spor salonu sözümüzü de unutmadık basketbol için. Antrenman ve spor tesisleri yapma  da düşünülüyor kulüp için. Şirketleşme çalışmaları da var. Katkı sunmak isteyenlerle görüşüyorum kulüp de takip ediyor. Talipli şirketlerle görüşüyor inşallah ondan da olumlu sonuç çıkar. Basketbolda markayız ama futbolu da bırakmayız. Futbol bizim ana unsurumuz. Futbolsuz olmaz. Atatürk iki kez bu kulübü ziyaret etmiş ve ay yıldızlı armayı vermiş..

Mithat Umutoğulları: İkinci bölgede CHP’nin vekili yok. Hamza Dağ ve siz kaldınız vatandaşın sorunlarını dinleyen.

Kerem Ali Sürekli: Sayın Genel Başkan Yardımcımız Hamza Dağ her fırsatta soluğu İzmir’de alıyor ve yaptığım çalışmalara büyük destek oluyor. Yoğunluğuna rağmen İzmir’i ihmal etmiyor. Nükhet Hotar fırsat buldukça gelip burada programlar yapıyor. Biz bir ekibiz. Takdir İzmirlilerin. Bunlar beni yormadı. Çok mutlu oldum. Teşkilatıma ve hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Teşkilatımız hep destekledi bizi. Onlara layık olabildiysek ne mutlu bize. Teşkilatımızın emrindeyim 7-24.

TOKİ zaten önemli. Kongrelerde de söyledim. Yer problemi var. 3-5 bin konut yapmak istiyoruz. Yer konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Hamza Bey ile de konuştum. Toki ile toplantı yapacağız. Özellikle Çiğli Bayraklı’da ihtiyaç var. Çiğli’deki özeleştirme idaresinde çıktı. İzmir’de bizlerin temennisi dileği TOKİ’nin büyük projeler gerçekleştirmesi. Kınık’ta 250 konut bitti. Karabağlar’da bir çalışma var. Karşıyaka Çiğli Bayraklı’da TOKİ’ye ihtiyaç var. Diğer vekillerle arazi araştırması yaptırıyoruz. İnşallah 3 ilçemize de uygun bir alan buluruz. Daha düşük ölçekli bir arazi bulursak bu arada çalışmalarımız devam edecek.

Mithat Umutoğulları: İl kongresini nasıl değerlendiriyorsunuz'

Kerem Ali Sürekli: Çok başarılı buldum. Tebrik ediyorum il başkanımızı. Tecrübe konuşuyor. Geçmişte teşkilat başkanlığı il başkanlığı milletvekililği yapmış çok deneyimli başarılı biri. Yönetimi çok beğendik. Tebrik ederiz. İlk sınavlarını da kongrede başarılı bir şekilde verdiler. Allah onların da bizlerin de yolunu açık etsin.

Bunları seçimde çok konuşacağız. Biz gnel iktidar olarak elimizden geleni yapıyoruz ama yerel iktidar üzerine düşen vazifeyi yeterince yapmıyor. Her sıkıştıklarında da suçu genel idareye atıyorlar. İzmir’in her türlü sorununu gündeme getireceğiz. Bugüne kadar 50 milyar yatırım yaptık İzmir’e. İzmir’den aldığımız oy yerelde iktidar olmamamız bir ölçüt değil. İzmir hizmetin en iyisine layık. Mega projeler yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Başbakanımız Binali Yıldırım çok önemli projeler getirdi. Birçoğu hayata geçti bir çoğu proje aşamasında. Verdiğimiz her sözün önerdiğimiz her taahhüdün arkasındayız.

Mithat Umutoğulları: Vatandaşlardan size şikayet geliyor mu'

Kerem Ali Sürekli: Bize de geliyor şikayet. En son Kınık’taydık. Miting çalışmaları için. Başkan dert yanıyor. Büyükşehir ile konuşuyoruz başka şekilde gelip kazıyorlar diyor. Somut olarak bir şey söyleyeyim; Kınık Devlet Hastanesi açılışa hazır açamıyoruz. Neden m? Büyükşehir kanalizasyonunu yapmıyor. Hemen hizmete açılacak iken kanalizasyon bağlantısının geciktirilmesi nedeniyle geç 3-4 ay sonra açılacak. Menderes7e siz gittiniz. Başkan Soylu’nun feryadını gündeme getirdiniz. Mahmut Badem de aynı durumda. Sayın il başkanımız bu konuda çok hassas. İnşallah bu ilçe belediyelerimizin mağduriyeti giderilir. İzmir için hep birlikte olalım. Eserleri ortaya çıkaralım.

Büyükşehir istemezükü bırakmadı. Hep itiraz hep mazeret. Hükümet vermedi. Bazen dolaşıyoruz vatandaşın arasında. Bize oy vermeyen belli. İzmir’e gerektiği yatırımı yapmıyorsunuz. Anlatıyoruz. Anlatınca biz böyle bilmiyorduk. Demek ki hata bizde. Daha çok anlatacağız. Mavişehir dolmuşlarının kaldırılmasının sebebi  ki? Büyükşehir tabi ki. Büyükşehirin yanlış planlaması. Tramvaya yönlendireceğim diye taksi dolmuş esnafını da mağdur etti. Orda büyük bir mağduriyet var. Hem vatandaşlar hem esnaf mağdur. 24 Haziran’da artık İzmir’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Cumhur İttifakı İzmir’de çok önemli sonuç alacak. Çok başarılı olacak. Çok iddialıyız. Özellikle miting ve kongreden sonra. İzmir’de biz Cumhur İttifakı olarak hedefimiz birincilik. İzmir’de birinci parti olmak istiyoruz ittifak olarak.

SİT alanlarıyla ilgili İzmir’de büyük çalışmalar yapıldı. Çoğu da sonuçlandırıldı. Vatandaş haklı. SİT İzmir’in de Türkiye’nin önemli bir sorunu idi. Büyük ölçüde bu sorun giderildi. Biraz mağduriyet var. Onları da tamamlayacağız. Cumhurbaşkanımız Beyoğlu’nda yüzde 6 ile başlıyor, büyükşehirde 1996’da kazanıyor. Bıkmadan usanmadan anlatacağız. Vatandaşımız çok haklı.

İZBAN ile ilgili otogar Halkapınar konusunda hükümet kararını verdi. Projeyi açıkladılar. İzmir’e ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. 50 milyar lira yatırım yaptık. Seçim dönemi yine anlatacağız. Daha da fazlasını yapacağız. İzmir’de biz Cumhur İttifakı olarak hedefimiz birincilik. İzmir’de birinci parti olmak istiyoruz ittifak olarak.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.