Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Suriyeli minik Muhammed: 'Devletiniz çok merhametli'

Suriyeli minik Muhammed: 'Devletiniz çok merhametli'

IŞİD’in Kobani saldırısında ülkemize sığınan ve İzmir’in Torbalı ilçesinde çadırlarda yaşayan Muhammed Aziz, Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Kızılay yetkililerine yapılan yardımlar için teşekkür ederken,“Türkiye merhametli bir ülke. Bunu hiç unutmayacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.01.2016 - 12:12
Suriye'nin Halep vilayetine bağlı Kobani (Kobanê, Ayn el-Arap) ilçesine IŞİD militanlarının saldırısı sonucu kaçarak Türkiye’ye sığınan ve İzmir’in Torbalı ilçesinde çadırlarda yaşayan Muhammed Aziz, barınma, beslenme ve sağlık durumlarını inceleyen Türk Kızılay yetkililerine teşekkür etti.
İzmir ve çevresinden sürekli yardım geldiğini, Torbalı Belediyesi’nin organize ettiği yardımlarla kışı rahat geçireceklerini belirten Muhammed Aziz, kuru gıda, giyecek, battaniye, soba konusunda ihtiyaçlarının giderildiğini söyledi.

MERHAMETLİ DEVLET, YARDIMSEVER MİLLET
Burada gördükleri ilgiden mutlu olduklarını, sadece yardım dağıtımı sırasında kargaşa yaşandığını belirten Muhammed Aziz, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve Kızılay yetkililerinden aile nüfus sayısına ve çocukların yaş gruplarına göre yardım kolilerinin çadırlara,evlere teslimini istedi.Muhammed Aziz, “Yetişkinler buradaki tarlalarda çalışıyor. Kadınlar ise çocuklara bakıyor. Burada hiç yalnız bırakılmadık. Büyük bir devletin konuğu olduğumuzu düşünüyorum. Merhametli halkınız çok misafirperver. Hayatımda ilk kez burada Belediye Başkanı gördüm. Suriye’de devlet bize bir kimlik bile vermezdi. O yüzden ne tapulu bir evimiz olurdu nede çocuklarımız okuyabilirdi. Burada çocuklarımızı okutmamızı istiyorlar. Çok güzel bir ülkedeyiz”  şeklinde konuştu.



İNCELEME HEYETİNDE KİMLER VARDI'
Suriyeli sığınmacıların bulunduğu alanda; Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Türk Kızılayı İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Aslı Özer, Başkan Vekili Vedat Heyfegil, Şube Müdürü Mehtap Tosun ile Yönetim Kurulu Üyesi Tomris Sinangilincelemelerde bulundu.  Sağlık,barınma,beslenme gibi öncelikli sorunlar hakkında yapılan çalışmaları değerlendirdiler.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.