Dolar 34,1732
%0.11
Euro 38,2081
%-0.1
Altın 2.934,140
%0.03
Bist-100 9.829,00
%-0.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Susam Çeşme TOKİ projesini Meclis'e taşıdı

Susam Çeşme TOKİ projesini Meclis'e taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam büyük tartışma yaratan Çeşme TOKİ konutları projesini Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e sordu. Susam verdiği yazılı önergede Bakan Çelik'e bu projeye karşı çıkmayı düşünüyor musunuz diye sordu'

  • Ege Postası
  • 31.03.2013 - 12:41
 İZMİR- CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Susam önergesinde şunları söyledi.

Türkiye’de turizmin başladığı yer olan Çeşme’de turizmin geliştirilmesi ve Çeşme’nin dünyaya butik turizm bölgesi olarak tanıtılması gerekmektedir. Çeşme’nin bu özelliğinin ön plana çıkarılarak Antalya ve Bodrum gibi turizm alanlarından farklı bir anlayışın benimsenmesi büyük önem taşımaktadır.
Ancak geçtiğimiz günlerde basında yer bulan ve farklı kesimlerden tepki çeken Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Çeşme’ye yapılması düşünülen toplu konut projesi, bu değerli turizm bölgemizin dünyanın başlıca turizm merkezlerinden biri olma yolundaki planlarıyla uyuşmamaktadır.

Betonlaşmanın önünü açacak olan bu girişimin Çeşme için sağlıklı olmayacağı aşikardır. Bodrum ve Kuşadası gibi aşırı yapılaşmanın getirdiği olumsuz örnekler mevcutken Çeşme için toplu konut yapılma planlarının olması Çeşme’yi de diğer örnekler gibi olumsuz etkileyecektir.

Ayrıca Alaçatı Belde Belediyesinin Büyükşehir Yasası ile kapatılması bir turizm beldesi olması dolayısıyla Alaçatı’ya büyük bir darbe vurmuştur. Çeşme ve Alaçatı’nın detaylı bir turizm planına ve ecrimisil bedellerinin uygun olarak yeniden belirlenmesine ihtiyacı varken, toplu konut yapılması isteği anlaşılamamaktadır.

Bu bilgiler ışığında;
1. Çeşme’nin dünyada turizmin parlayan bir yıldızı haline gelmesi için neler
düşünüyorsunuz'

2. Çeşme’ye turizmde verdiğiniz vizyon nedir'

3. Çeşme’ye yapılması planlanan toplu konutların Çeşme’ye biçtiğiniz vizyon ile
uyuşmadığı düşünmekteyiz. Bu sebeple projeye karşı durmayı düşünüyor musunuz'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.