Dolar 34,1427
%0.02
Euro 38,0117
%0.25
Altın 2.891,820
%0.22
Bist-100 10.096,00
%2.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TBB Başkanı Feyizoğlu Cumhurbaşkanı ile görüştü

TBB Başkanı Feyizoğlu Cumhurbaşkanı ile görüştü

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyizoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü’nde görüştü. Yaklaşık bir saat süren görüşmede, TBB’nin daha önce Cumhurbaşkanı’na gönderdiği Taksim Gezi Parkı eylemleriyle...

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 18:11
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyizoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Çankaya Köşkü’nde görüştü. Yaklaşık bir saat süren görüşmede, TBB’nin daha önce Cumhurbaşkanı’na gönderdiği Taksim Gezi Parkı eylemleriyle ilgili mektubu da konuşuldu.

Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklama yapan TBB başkanı Metin Feyizoğlu, Cumhurbaşkanı’nın yaşanan olaylardan dolayı üzgün olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı’nın herkesin söylese de söylemese de dersler çıkarttığı düşüncesinde olduğunu belirten Feyizoğlu, "Mazeret üretmenin olaylara faydası yok. Amacımız bir an önce sorumlular hakkında adli ve idare işlemler başlatılmasına bundan olabilecek olayların caydırılabilecek olmasını istiyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı ile sosyal paylaşım ağı Twitter ile ilgili de konuştuğunu vurgulayan Feyizoğlu, "21. yüzyılın iletişim aracı olan Twitter’in baş belası olarak nitelendirilerek özgülüklerin kısıtlanacağına dair sinyal verilmesini son derece ürkütücü bulduk. Twitter üzerinden yapılan yazışmaların içeriğini arz ettik ve bir suç unsuru oluşturmadığını tam aksine son derece masum halk hareketinin spontane oluşması olduğunu ifade ettik." şeklinde konuştu.

"HEPİMİZİN DERSLER ÇIKARMASI GEREKIYOR"

Cumhurbaşkanı’nın sorumlular hakkında gereğinin yapılacağını güvencesini aldıklarını belirten Feyizoğlu açıklamalarına şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye Barolar Birliği’nin yaptığı müdahale çağrısına cevap vererek tansiyonun düşmesini sağlamıştır. Ancak Cumhurbaşkanı’nın ve yüksek devlet görevlilerinin olup biteni başka bir gözlerden de izlemesi ve görmesi gerekiyordu. Hiçbir bir beklenti içerisinde olmadan biz görevimizi yerine getirdik. Cumhurbaşkanını son derece anlayışlı ve gereğinin yapılması konusunda anlayışlı gördüm. Çok genel konuştuk hepimizin dersler çıkarması gerekiyor. Bizler de kendimize göre dersler çıkardık. Kendisine gönderdiğimiz mektup hakkında konuştuk. Türkiye’nin içine düştüğünü ve siyasi parti temsilcilerinin halkı provoke edilecek beyanlardan kaçınması gerektiğini söyledim. Bu konuda da tüm Türkiye’nin hem fikir olduğunu sanıyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.