Dolar 34,1939
%-0.04
Euro 37,8936
%0.32
Altın 2.917,760
%-0.4
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TGB’lilere 24 yıl hapis cezası

TGB’lilere 24 yıl hapis cezası

Geçtiğimiz Mayıs ayında 6’ncı Uluslararası Öğrenci Buluşması kapsamında Alsancak Gündoğdu Meydanı’na kurulan ‘Özgür Suriye Ordusu’ standına tepki gösteren Türkiye Gençlik Birliği üyesi gençlerin yaka paça gözaltına alınmasının ardından duruşmadan şok bir karar çıktı. Mahkeme 14 kişi için farklı oranlarda toplamda 24 yıl hapis cezası ve 75.280 Türk Lirası para cezasına verirken, hükmün açıklanması geri bırakılarak cezalar ertelendi.

  • Ege Postası
  • 20.11.2013 - 16:07
İZMİR-Gündoğdu Meydanı’nda Mayıs ayında gerçekleşen 6’ncı Uluslararası Öğrenci Fuarı’nda kurulan ‘Özgür Suriye Ordusu’ standına tepki gösteren gençler yaka paça gözaltında alınırken, mahkeme 6 ay sonra 14 genç için kararını verdi. TGB’li gençler toplamda 24 yıl hapis ile 75.280 TL para cezasına çarptırılırken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. TGB İzmir İl Örgütü karara tepki göstermek amacıyla bugün bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

AYVALI; ‘’TÜRK GENÇLİĞİNİN SESSİZ KALMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR’’

Başbakan Erdoğan’ın Ortadoğu Projesi’nin Eşbaşkanı olduğunu belirterek açıklamasına başlayan TGB İzmir İl Başkanı Meltem Ayvalı, doğuda dökülen kanların vebalinin Erdoğan-Gül ittifakının boynunda olduğunu belirterek, “Barış Açılımı”nın adı “barış”tır. Ama sınırların barışla aşılmayacağı açıktır. Barış açılımının manzarası Reyhanlı’da gözler önüne serilmiştir. Son olarak Diyarbakır’daki Barzani- Erdoğan buluşması çözüm sürecinin çözümsüzlüğünü açıkça göstermiştir. AKP iktidarının çözümden anladığı milleti çözmektir. Böyle bir tablo karşısında Mustafa Kemal’in gençliğe hitabesinden, Bursa Nutkundan görev alan Türk gençliğinin sesiz kalması mümkün değildir ve kalmamıştır’’ diye konuştu.

AYVALI’DAN SERT AÇIKLAMALAR
Sert sözlerle hükümete yüklenmeye devam eden Ayvalı, ‘’Beslediğiniz, eğittiğiniz, silah verdiğiniz ÖSO militanlarını topraklarımıza sürerseniz bizler de her karış vatan toprağında onların karşısına dikiliriz! Siz; Türk ordusunu Suriye’de savaşa iterseniz biz her yerde Türkiye-Suriye kardeşliğini haykırırız! Siz; Reyhanlı’da kendi halkınızı katlederseniz biz ne ceza verirseniz verin hesabını sorarız! Siz; Türk milletini bölmeye kalkarsanız biz gerekirse canımızı verir bu ülkeyi böldürtmeyiz! Siz; emperyalizmin piyonluğuna, işbirlikçiliğine devam ederseniz iktidarınızı yıkarız! Emperyalizmi ülkemizden kovarız!’’ dedi.

‘’REYHANLI’DA KATLEDİLEN YURTTAŞLARIMIZIN SORUMLUSU ERDOĞAN’DIR!’’
24 yıl hapis ve 75.280 Türk Lirası para cezasının yalnızca TGB’ye değil, Türk milletine verildiğini vurgulayan Ayvalı, ‘’Hapsedilmek istenen Cumhuriyet değerleridir, kardeşliktir, barıştır. Bu değerlerden nasibini almamış, emperyalizmin taşeron hükümeti kardeşi kardeşe kırdırtmanın, ülkemizi bölmenin planlarını yapmaktadır. Bu hıyanet planında başarıya ulaşmak için kendi milletinin katledilmesine göz yumacak kadar gözleri dönmüş durumdalar. İşte bu yüzden Reyhanlı’da katledilen onlarca yurttaşımızın katili Tayyip Erdoğanlardır! Ortadoğu’nun iç savaşın etnik ve mezhepsel çatışmalarının havuzu haline getirilmesine izin vermeyeceğiz. Tayyip Erdoğan himayesinde Kürdistan inşa edilip Türkiye’nin bölünmesine izin vermeyeceğiz! Türküyle Kürdüyle hep birlikte omuz omuza emperyalizmi ve uşaklarını kovacağız. Her türlü ahval ve şerait içinde dahi vazifesi Türk İstiklal ve Cumhuriyetini korumak olan bizler söz veriyoruz Cumhuriyet yıkıcılarını yıkacağız!’’ ifadeleriyle konuşmasına son verdi.



 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.