Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TOKİ skandalına Valilik el koydu: Bayraklı'daki o derneğe soruşturma

TOKİ skandalına Valilik el koydu: Bayraklı'daki o derneğe soruşturma

Geçtiğimiz hafta Bayraklı’da ortaya çıkan “TOKİ aldatmacasına” İzmir Valiliği el koydu. İlçede faaliyet gösteren bir emekli derneğin TOKİ’den ev sahibi yapma vaatleriyle üye kaydı yaparak yüzlerce vatandaşı mağdur etmesini mercek altına alan Valilik, konuyla ilgili soruşturma başlattı. TOKİ skandalına Valilik el koydu

  • Ege Postası
  • 14.10.2015 - 10:55
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’in çeşitli ilçelerinde faaliyet gösteren ve emekli dernekleri TOKİ’nin adını kullanarak vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. TOKİ'den uygun fiyatlı ev sözü ile emeklilerin karşısına çıkan derneklerle ilgili artan şikayetler üzerine harekete geçen İzmir Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü konuyla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı.

"İZMİR'DE BİNLERCE KİŞİ KONUT MAĞDURU OLDU" HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!
 
“TOKİ SKANDALI”NA VALİLİK VE SAVCILIK EL KOYDU
Park ve kahvelerde dağıttıkları “Emekliye TOKİ müjdesi” başlıklı broşür ve ilanlarla üye kaydı yapan dernekler hakkında inceleme başlatan İzmir Valiliği, yaşanan konut kandırmacasına dur dedi. Artan şikayetler ve vatandaşların mağduriyetleri üzerine harekete geçen Valilik ve Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri, Bayraklı ilçesinde faaliyet gösteren bir emekli derneğine baskın düzenledi. TOKİ’nin adını kullanarak işlem yapan kurumu mercek altına alan Savcılık ve Valilik makamı yetkilileri, derneğin son dönemde yaptığı 786 üye kaydının tamamını iptal ederken, dernek yönetimi hakkında da işlem başlattı. Başlatılan detaylı inceleme ve gelişmelerin ardından kurumun tüm üye kayıtlarını ve diğer işlemleri Dernekler İl Müdürlüğü tarafından donduruldu.
 
MAĞDURLAR DERNEĞE AKIN ETTİ!
Bine yakın başvuru toplayan ve TOKİ'den 250 liralık taksitlerle ev sahibi yapma vaadiyle aracılık yapmaya başlayan dernekte yaşanan söz konusu gelişmeleri duyan üyeler ise olayın ardından Bayraklı’da bulunan irtibat ofisine akın etti. SGK emeklisi vatandaşlar adına Toplu Konut İdaresi'ne "Sözde" başvuru yapan ilgili dernek işlem karşılığında 18 liralık aidat alırken, vatandaşlar üyeliklerini iptalini ve ödedikleri aidatların da kendilerine geri verilmesini istedi. Ev sahibi olan ve maddi durumu yeterli vatandaşları da konut başvurusu vaadi ile üye yapan dernekle ilgili başlatılan inceleme kapsamında Savcılık onay verdiği takdirde kurum hakkında dava açılabileceği ve dernek yönetiminin de yargılanabileceği öğrenildi. 



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.