Dolar 34,1276
%-0.02
Euro 38,1067
%0.51
Altın 2.900,040
%0.51
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TŞOF, 'Şoförlük Meslek Standartları' hazırlıyor

TŞOF, 'Şoförlük Meslek Standartları' hazırlıyor

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, önemli gördükleri 'Şoförlük Meslek Standartları'nın hazırlanması ve uygulanması için çalışma başlattıklarını söyledi.TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, konuyla...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 10:26
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, önemli gördükleri 'Şoförlük Meslek Standartları'nın hazırlanması ve uygulanması için çalışma başlattıklarını söyledi.

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, şoförün trafik güvenliği konusunda eğitimli ve bilinçli olması, bedensel ve ruhsal olarak sağlıklı kalabilmesinin, trafik güvenliğini de doğrudan etkileyecek bir durum olduğunu hatırlattı. Hem trafik kazalarını önlemek, hem de ifa ettikleri önemli kamu hizmetinin kalitesi ve seviyesini artırarak, kamunun güvenini kazanmanın en önemli hedefleri olduğunu vurgulayan Apaydın, “Şoför esnafı, ülkemiz ekonomisinde çok önemli bir yere sahiptir. Şehir içi, şehirler arası, uluslar arası yük ve yolcu taşımasında, öğrenci ve işçi servis araçlarının kullanımında çalışan şoförlerin oranı yüzde 80’dir. Yüzde 20’si ise mal sahipleridir. Bu nedenledir ki şoförün meslek eğitimi ve meslek standartlarının belirlenmesi çok önemlidir.” dedi.

Mesleki Yeterlilik Kurumu nezdinde, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ile birlikte ‘Şoförlük Meslek Standartları’ çalışması başlattıklarına işaret eden Apaydın, “Bu çalışmalarda, 'Taksi, minibüs, kamyon, okul servis aracı şoförlüğü meslek standartları, kamu personeli servis aracı şoförlüğü' ile ilgili çalışmalar tamamlanarak gerekli taslak raporlar hazırlanmıştır.” diye bilgi verdi.

“TAŞIMACI ESNAFI BÜYÜYEMEDİ”

Kazaların önlenmesinin şart olduğunu ifade eden Apaydın, “Taşımacı esnafı ekonomik olarak büyüyememiş, günümüzde her sektörde yaşanan ekonomik sıkıntı, iş hacminin gittikçe küçülmesi, pek çok maliyet giderleri ve en önemlisi de akaryakıta yapılan zamlar, vergi yükü altında boğuşan esnafın büyük firmalarla rekabet etmesini engellemiştir. Yasaların getirdiği yükümlülükler büyük şirket ve firmalar baz alınarak belirlendiğinden, esnafın bunları yerine getirmesi ve sürekli değişen uygulamaları takip edebilmeleri mümkün bulunmamaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.