Dolar 34,2761
%0.32
Euro 37,4926
%-0.08
Altın 2.914,920
%0.89
Bist-100 9.053,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜDEF: Ucuzluk adına bayramınızı zehir etmeyin

TÜDEF: Ucuzluk adına bayramınızı zehir etmeyin

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayramlık alışverişlerin hız kazandığı bir dönemde Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF)’ndan uyarı geldi. Genel Başkan Sıtkı Yılmaz, etiketi olmayan gıdaların alınarak bayramın zehir edilmemesi...

  • Ege Postası
  • 03.08.2013 - 13:26
Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bayramlık alışverişlerin hız kazandığı bir dönemde Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF)’ndan uyarı geldi. Genel Başkan Sıtkı Yılmaz, etiketi olmayan gıdaların alınarak bayramın zehir edilmemesi tavsiyesinde bulundu. Ayrıca giysi ve diğer alışverişlerde de mutlaka fiş alınması gerektiğini hatırlattı.

TÜDEF Genel Başkanı Yılmaz, yazılı açıklamasında bayram alışverişinin borçlanarak yapılmamasını tavsiye etti. Alışverişe sabah saatlerinde çıkılmasını öneren Yılmaz, şunları dile getirdi: "Tüm alışverişler bir güne sığdırılmamalıdır. Fiyat ve kalite araştırmasını yapmadan alışveriş yapılmamalıdır. İlk gördüğümüz üründe karar kılmamalıyız. Seçenekler arasında kaliteli ve uygun fiyatı tercih etmeliyiz. Alışverişlerimizde mutlaka fatura ve fiş almalıyız. Bir anlaşmazlık durumunda fatura veya fiş, elimizde bulunan en önemli belgedir."

ŞEKER VE KOLONYA ALIRKEN DİKKAT

Şeker, kolonya ve tatlılara son derece dikkat edilmesi gerektiğini belirten Sıtkı Yılmaz, şöyle devam etti: “Merdivenaltı üretilen gıdalardan uzak durmalıyız. Az miktarda da alsak sağlıklı ve güvenli olan gıdaları tercih etmeliyiz. Etiketi olmayan ve denetlenmeyen gıdalardan uzak durmalıyız. Ucuzluk adına sağlığımızı riske atmamalıyız. Giysi ve oyuncak satın alırken boya vermeyenlerini tercih etmeliyiz. Kanserojen riski bulunan ürünlere dikkat etmeliyiz. Sağlıklı koşullarda üretilmeyen, açıkta satılan, üzerinde etiketi, ambalajı bulunmayan ürünleri almamalıyız. Gıdada, Tarım Bakanlığı'nın denetiminden geçen ürünleri tercih etmeliyiz.”

'YERLİ ÜRÜN ALIN'

Dayanıklı tüketim mallarında garanti belgesi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu ve servis sonrası hizmetleri yaygın olanların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti: “Genel olarak alışverişlerimizde, kaliteli ve uygun fiyatta olması durumunda yerli malı ürünleri tercih etmeliyiz, çünkü yerli malı, memleket malıdır. Üretimi ve emeği memleketin olan ürünü satın alarak üreticilerimizi desteklemeliyiz. Ülke ekonomisini güçlendirmeliyiz. Paramızın ülkemizde kalmasını ve bize geri dönmesini sağlamalıyız. Bilinçli tüketici olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.”

'KARTZEDE OLMAYIN'

Bayram kredisi kullanma konusunda da dikkatli olunmasını isteyen Yılmaz, “Kredi kartı ödemelerinde ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Alışverişlerimizde kredi kartlarımıza yüklenmemeliyiz. Bütçemizi doğru yapmalıyız. Asgari ödemeye güvenmemeliyiz. Olmayan paramızı kartla harcamamalıyız. Kartzede olmamalıyız.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.