Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TÜM BEL-SEN 'adalet' istedi!

TÜM BEL-SEN 'adalet' istedi!

TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Gül, İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nde görevli çalışanların özlük hakları için İl Özel İdaresine açılan davalarda hangi aşamalara gelindiğine dair bilgi verdi.Mağdur durumdaki 160 işçinin sosyal denge tazminatı hakları için İl Özel İdaresi’ne dava açtığını hatırlatan Gül, İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin çalışanları üçüncü kez mağdur eden ‘talebin reddi’ yönünde karar aldığını söyledi."Adalet istiyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 12:11
EGE POSTASi - Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası İzmir 1 Nolu Şubesi düzenlediği basın toplantısıyla İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nde görevli çalışanların özlük hakları için İl Özel İdaresine açılan davalarda hangi aşamalara gelindiğine dair bilgi verdi.
İl Afet Acil Durum Sivil Savunma çalışanlarının İl Özel İdaresi’nin diğer birimlerinde çalışanlarının yararlandıkları toplam bin TL’yi bulan yemek fişi çeki ve sosyal denge tazminatından mahrum bırakıldığını söyleyen Şube Başkanı Yaşar Gül, mevcut durumun Anayasanın eşitlik ilkesini alelen ihlal ettiğini söyledi.

Yemek fişi konusunda yaşanan mağduriyetin yargıya taşındığını davanın kazanılmasına rağmen İl Özel İdaresi’nin yargı kararını uygulamadığını ifade eden Gül, konunun ceza mahkemelerine taşınmasının ardından bazı idari yetkililerin görevi kötüye kullanmaktan yargılandığını söyledi.

İl Özel İdaresi yetkililerinin İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarına uyguladıkları ayrımcılığın sosyal denge tazminatı konusunda devam ettiğini belirten Gül, “ İzmir İl Genel Meclisi sosyal denge tazminatından faydalanmaları gerektiği yönünde oy birliğiyle karar aldı. İl Özel İdaresi’nde yetkili olan sendika bu yetkiyi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının sayesinde el etti. Buna rağmen İl Özel İdaresi yetkililerinin dayatmalarına boyun eğerek kararın gerisinde duran bir sözleşme imzaladı. Oysa sendika çalışanlarının haklarını korumak geliştirmek ve büyütmek için vardır” dedi.

“DÜŞÜNDÜRÜCÜ BİR DURUM”
Mağdur durumdaki 160 işçinin sosyal denge tazminatı hakları için İl Özel İdaresi’ne dava açtığını hatırlatan Gül, “ Kamu kurumunda çalışan özlük hakkı için o kuruma dava açmak durumunda kalıyorsa bu düşündürücü bir şey…Bir çok ilde mevcut durumda İl Özel İdaresi çalışanlarıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanları eşit olarak sosyal denge tazminatı alıyor” dedi.
“NE SADAKA NE BORÇ İSTİYORUZ”
Benzer davaların çeşitli illerde çalışanların lehine sonuçlandığını belirten Gül, İzmir İdare Mahkemeleri’nde açılan davalarda İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin duruşma günü çalışanları üçüncü kez mağdur eden ‘talebin reddi’ yönünde karar aldığını söyledi. “Merek ediyoruz. İzmir 4. İdare Mahkemesi bu kararını hangi gerekçeye dayandırmaktadır” diye soran Gül, şöyle devam etti; “ Bir ülkede hakları ihlal edilenler, dışlanmaya maruz kalanlar yargıdan adalet beklemeyecek ise nereden bekleyece? İdare Mahkemeleri haksızlığa uğrayanın mağdur edilenin haklarını korumayacaksa neden vardı? İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çalışanlarının sosyal denge tazminatı haklarından faydalanmaları gerektiğine dair bir çok bakanlığın olumlu görüşleri olmasına rağmen görmezden gelinerek çalışanlar neden mağdur edilmektedi? İl Afet ve Acil Durum-Sivil Savunma çalışanlarının örgütlü sesi olarak hak ve adaletten yana olan vicdanlara sesleniyoruz. Canlarını bile ortaya koyarak hayat kurtardıklarını bu çalışanları ‘cami avlusuna terk edilmiş çocuk’ ya da ‘sığınmacı’ olarak görenlere bir kez daha hatırlatıyoruz. Ne sadaka ne borç istiyoruz. Biz emeğimizin hakkını istiyoruz. 3 yıldır yaşanan mağduriyetin ülke kamuoyu ve yargı mercilerince görülmesini istiyoruz. Çalışanlar arasında bin TL’lik bir ayrımcılık uygulayan bu idare Anayasa’yı ihlal etmektedir. Hukuksuzluğa son verilmesini çalışanlara haklarının iade edilmesini istiyoruz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.